Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale Numărul 3 din orașul Rovinari au colindat și au dus cadouri bătrânilor de la Centrul de Asistență și Îngrijire Dobrița, dar și copiilor de la Centrul de Plasament din Vărsături, Târgu-Jiu.

După ce au îndeplinit cu mare bucuria rolul de Moș Crăciun, elevii și dascălii lor au mai vizitat și colindat: Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, biserica din Dobrița, dar și Mănăstirile Vișina și Lainici, unde au primit, la rândul lor, multe daruri. În același timp, pe 20 decembrie, în ,,Școala altfel”, cei 45 de elevi ai Școlii Gimnaziale Numărul 3 din Rovinari au fost într-un altfel de pițărăi.

De la dascăli dedicați meseriei lor, precum: Popescu Adrian, Borugă Maria, Olaru Roxana, Bolborea Mihaela, Ștefan Ana, Mihăilescu Delia, Alexe Laurențiu, copiii au învățat despre bucuria de a dărui, de a fi alături de cei mai puțin norocoși!.

Pentru efortul şi frumusețea faptelor lor creştineşti, cei 45 de elevi au fost răsplătiți şi ei la rândul lor de preoții de la Mânăstirile Vişina şi Lainici cu dulciuri, bani, cărți şi obiecte religioase.

De asemenea, alături de cei 45 de copii au fost ca de fiecare dată și câțiva studenți de la ASCOR Târgu-Jiu.

Costul necesar desfăşurării acestei activități educative, (transport cu autocarul la toate obiectivele vizitate, cadourile pentru copii și bătrâni) a fost asigurat ca de fiecare dată prin grija unor oameni cu suflet bun, care doresc să rămână anonimi.

,,Mulțumesc tuturor pentru sprijin și felicitări părinților copiilor participanți la acest proiect. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a fost aproape și de această dată, dar mai ales la greu. Au fost și momente grele, ispite și încercări, care au avut menirea să saboteze acest proiect”, ne-a declarat profesorul coordonator Adrian Popescu.

O parte din elevii care au participat la acest proiect, au reprezentat cu succes Școala Gimnazială Numărul 3 din Rovinari la Concursul Județean de Colinde ,,Nașterea Domnului” desfășurat la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, în data de 21 decembrie, unde au obținut locul I la secțiunea grup vocal iar eleva Caval Denisa locul I la secțiunea solist vocal.

profesor Maria Borugă

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.