Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În spiritul solidarității și al respectului pentru istoria noastră, profesorii coordonatori și cursanții din cadrul instituției noastre se pregătesc să marcheze,  atât online, cât și fizic, Ziua Unirii Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie fiind un prilej care ne dă posibilitatea de cinstire a trecutului și de a păstra ceea ce am dobândit de la marii noștri înaintași.

Așadar, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Târgu Jiu, Motru, Arcani, Bolboși, Polovragi, Drăgotești, Crasna, Novaci, Săcelu, vor fi organizate spectacole folclorice și expoziții de pictură, țesături și artă digitală, care vor ilustra frumusețea și diversitatea culturii române.

Spectacolele folclorice vor oferi o incursiune captivantă în bogata moștenire culturală a Gorjului, evidențiind tradițiile și obiceiurile care au contribuit la formarea identității naționale. Dansurile și cântecele tradiționale, precum și costumele populare,  vor crea o punte între trecut și prezent.

Expozițiile de pictură, țesături și artă digitală vor aduce laolaltă creații ce reflectă diversitatea talentului artistic. Picturile vor transmite emoții și povești captivante, țesăturile vor fi mărturie a meșteșugului tradițional, iar arta digitală va demonstra că evoluția tehnologică poate îmbina cu succes tradiția și inovația.

Evenimentele organizate de instituția noastra cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române reprezintă nu doar o celebrare a trecutului, ci și o afirmare a identității noastre colective și a diversității care ne îmbogățește.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.