Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Astfel, în data de 25 noiembrie 2023, cu bucurie și emoție, românii stabiliți în  Heidelberg, Germania, s-au adunat pentru a sărbători într-un mod autentic și plin de culoare Ziua Națională a României. Participanții au demonstrat că obiceiurile, tradiția, limba și muzica populară sunt păstrate cu sfințenie, oriunde în lume. Îndrăgiții interpreți de muzică populară: Maria Loga, Carmen Felicia Sarcină, Ștefan Popescu, Maria Violeta Cojocaru, Yasmine Polacek, Lorena Tudorescu și Andrei Ciotor, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Lătărețu”, dirijor Andrei Carcalicea, au întreținut atmosfera și au adus un zâmbet participanților, prin consistentul program artistic, în schimbul căruia au primit apreciere prin aplauze prelungite.

Totododată, Ansamblul de dansuri populare „Doina Jilțului” al Primăriei Drăgotești a arătat eleganță și precizie, aducând în prim-plan frumusețea și complexitatea dansurilor tradiționale românești. Prin prezența lor energică și talentul lor, ansamblul de dansuri populare a adăugat o dimensiune specială sărbătorii, contribuind la crearea unei atmosfere autentice și pline de viață. Grupul de fluierași din Drăgotești a adus, de asemenea, o notă distinctivă de autenticitate și tradiție în cadrul evenimentului.

Meșterii populari: Claudia Drăghescu – țesut/cusut, Daniel Preduț – arta lemnului și Tiberiu Ecovescu – iconărit, au oferit o „privire” în universul meșteșugurilor tradiționale românești, captivând publicul cu abilităților lor iscusite și pasiunea pentru tradiție. Participanții au fost încurajați să sprijine și să păstreze meșteșugurile tradiționale românești, contribuind astfel la moștenirea culturală.

Comunitatea de români din Heidelberg a participat activ la eveniment, manifestând entuziasm și bucurie în cadrul fiecărei prestații. Artiștii, meșterii populaari și toți cei împlicați în organizarea evenimentului au primit aprecieri din partea publicului, subliniind astfel recunoașterea eforturilor depuse pentru a oferi o seară memorabilă.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.