Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

steroizi-ro_Thu09October2014092419Vreți să știți la ce ajută zincul, unul dintre mineralele necesare atât femeilor, cât și bărbaților? Farmacistul-șef Ramona Floroiu, de la SensiBlu, ne va explica în cele ce urmează.

 Zincul este definit de specialiști ca fiind un oligoelement esențial pentru organismul uman și sănătatea sa. Acest mineral este implicat în mai multe aspecte ale metabolismului celular: sinteza proteinelor, refacerea celulară, dezvoltarea copiilor. Mai are rol în: stimularea imunității, sănătatea sexuală, menținerea fertilității și reproducerii, frumusețea părului și a unghiilor, dar și în sănătatea sistemului osos. „Zincul este foarte important când vine vorba despre sănătatea sexuală, despre femeile care doresc să rămână însărcinate. Deoarece, zincul ajută ovarele să fie sănătoase și pregătite, este una dintre primele recomandări ale doctorilor din domeniu. Are efecte și la bărbați, căci crește numărul de spermatozoizi”, a declarat farmacistul-șef Ramona Floroiu.

12274776_948300031903295_3678752296773855075_nCare este cea mai bună sursă de zinc

În afară de suplimentele alimentare care se pot cumpăra de la farmacii, o sursă importantă de zinc o reprezintă stridiile. Acestea, consumate mai ales în stare crudă, conțin pe lângă zinc și: vitaminele B 12 și D, seleniu, fier, magneziu, fosfor și omega 3. „Zincul se mai găsește în alimente precum: semințe de dovleac, de susan, nucile caju, ciocolata neagră, carnea de vită și carnea de miel. Zincul mai ajută și la combaterea stresului, așa că este indicat persoanelor cu un ritm de viață alert, epuizant și stresant. Are rol eficient și în detoxifierea ficatului, așa că primăvara se pot face aceste cure de minerale, dar înainte se recomandă o vizită la medic”, a afirmat Ramona Floroiu, farmacist-șef.

Stridiile, secretul lui Cassanova

În cartea sa, Casanova mărturisește că, înainte de a fi cu o femeie, consuma stridii crude. Acesta, se pare, era secretul virilității sale.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.