Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Specialiștii din domeniul turismului spun că, din ce în ce mai concret, a început să se contureze o nouă tendință în zilele noastre, una care îmbină sănătatea cu plăcerea de a călători! Noul serviciu poartă numele de turism medical și este din ce în ce mai accesat de turiști.

turism-medical-685x320

Turismul medical, spun turoperatorii, se referă la oferirea de servicii medicale de calitate superioară, acces rapid la diverse proceduri medicale, asistență în domeniu, toate cu un preț accesibil. Ofertele sunt variate, de la stațiuni mai mici sau localități recunoscute pentru beneficiile pe care anumite ape le pot avea și până la destinații din străinătate.

Asociația Română de Turism Medical este principalul operator care promovează astfel de destinații. În România, de exemplu, turiștii care doresc să aibă grijă de sănătatea lor, pot beneficia de turism medical pentru următoarele servicii: operații estetice, operații chirurgicale și refacere, centre spa, ortopedie, sterilitate, reumatism. Pachetele turistice sunt variate și unele includ chiar și diverse excursii la obiective turistice.

Dintre destinațiile cele mai populare amintim: Turcia, Ungaria, Austria, Germania și Israel. Și turiștii străini aleg România și stațiunile sale când vine vorba despre turism medical. Românii îşi tratează în clinicile din străinătate malformaţiile congenitale, cataracta sau diferite tipuri de cancer, în timp ce străinii vin în România pentru tratamente stomatologice, chirurgie estetică, servicii spa şi wellness, potrivit Agenţiei de turism medical Seytour.

Cheltuiala medie a unui turist străin, pentru servicii medicale în România, este de 3.000 – 3.500 de euro.

SACELU tt sacelu h

Comuna Săcelu, destinația potrivită
Și Gorjul poate fi introdus pe lista destinațiilor când vine vorba despre turismul medical. Aici avem comuna Săcelu, care a fost supranumită „un adevărat izvor de sănătate”.

Potenţialul surselor hidrominerale este valorificat la Săcelu prin bazine cu apă minerală, izvoare şi foraje. Cei care au fost aici spun că apele de la Săcelu au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod, fiind recunoscute în tratarea diverselor afecțiuni.

La Săcelu vin turiști din România, cu precădere, însă printr-o mai bună promovare a stațiunii ar putea ajunge și străinii aici. Puterile vindecătoare a apei izvoarelor de la Săcelu sunt recunoscute încă din epoca romană.

SACELU SACELUiii

Din istoria acestei localități
Reprezentanții Primăriei Săcelu spun că în apropierea râului Blahniţa, foarte aproape de drumul ce duce spre centrul stațiunii, se găsește, o baie romană. Arheologii Muzeului Județean Gorj au efectuat aici săpături. Cercetările arheologice efectuate pe raza comunei Săcelu au dus la descoperirea unor dovezi certe în legătură cu locuirea acestor meleaguri din neolitic.

„În sec. XVI-XVII, la Săcelu, a funcţionat un centru de judecată zonal, ceea ce arată că aici era o localitate importantă din punct de vedere economic, social şi cultural. (…) Pe raza comunei Săcelu au avut moşie prinţul Gheorghe Bibescu şi paharnicul C. Obedeanu de la Craiova, lucru ce a favorizat apariţia primelor şcoli în zonă şi construiea unei noi biserici ( 1817 ).

La sfârşitul sec. XIX şi începutul sec. XX, începe şi se dezvoltă continuu construirea de vile pentru primirea persoanelor ce veneau la tratament, izvoarele minerale fiind tot mai cunoscute în partea de nord a Olteniei şi, apoi, chiar pe plan naţional. După 1989, staţiunea Săcelu a avut o perioadă de regres, ca urmare a revendicării terenurilor şi imobilelor construite înainte de 1948.

Începând cu anul 2000, bazinele cu izvoare minerale au fost mai bine întreţinute, au apărut vile şi pensiuni noi având condiţii moderne de cazare şi tratament, existând perspectiva dezvoltării staţiunii în scop terapeutic şi turistic”, scrie pe site-ul www.tratamentbalnear.ro

namol jj namol s

Ce afecțiuni puteți trata aici

Principalele afecţiuni care pot fi tratate la Băile Săcelu sunt: afecţiuni ale aparatului locomotor (afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, osteoporoză), afecţiuni neurologice periferice (pareze uşoare, paralizii),  afecţiuni ale sistemului nervos central și afecţiuni ginecologice. De asemenea, dacă suferiți de afecţiuni ale aparatului respirator și afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale vă puteți planifica un concediu la Băile Săcelu din județul Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.