Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13874622_10206880303874753_1967296907_nAfinele fac parte din categoria fructelor de pădure cu beneficii infinite pentru sănătatea noastră, dacă sunt consumate frecvent. Fructele denumite și „perle ale munților” reprezintă o sursă de vitamine și  minerale necesare organismului uman, dar și antioxidanți, vitamina C și B.

Aceste fructe conțin: antioxidanți, vitamina C, vitaminele din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier și stimulează sistemul imunitar și previn apariția infecțiilor.

Afinele pot fi folosite în mod tradițional uscate, în tratamentul diareei și a toxiinfecțiilor alimentare. Aceste remedii demonstrează faptul că afinele antocianozide care au proprietăți antibacteriene și combat E Coli, astfel că pot fi de ajutor și împotriva infecțiilor recurente ale tractului urinar, cum ar fi cistita.

De asemenea, afinele conțin o substanță care împiedică bacteriile infecțioase să se fixeze pe membrana mucoasă a vezicii și uretrei. Există studii medicale acre arată că anrocionzidele din afine ar stopa deteriorarea vederii.

Au un conținut ridicat de fibre

Deoarece afinele au un conținut bogat în fibre și antioxidanți, ajută reducerea colesterolului rău, dar ajută și în tratarea bolilor de inimă. Afinele întăresc mușchii inimii și ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, a capacității de memorare și învățare, deoarece împiedică îmbătrânirea celulară la nivelul sistemului nervos.

Medicii spun că o cură cu afine ajută la îmbunătățirea nivelului de trigliceride și previne oxidarea și blocajelor vaselor de sânge. Datorită substanțelor antioxidante pe care le conțin, afinele stopează formarea varicelor și a hemoroizilor. Afinele îmbunătățesc circulația venoasă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.