Vreți să știți la ce ajută zincul, unul dintre mineralele necesare atât femeilor, cât și bărbaților? Farmacistul-șef Ramona Floroiu, de la SensiBlu, ne va explica în cele ce urmează.
Zincul este definit de specialiști ca fiind un oligoelement esențial pentru organismul uman și sănătatea sa. Acest mineral este implicat în mai multe aspecte ale metabolismului celular: sinteza proteinelor, refacerea celulară, dezvoltarea copiilor. Mai are rol în: stimularea imunității, sănătatea sexuală, menținerea fertilității și reproducerii, frumusețea părului și a unghiilor, dar și în sănătatea sistemului osos. „Zincul este foarte important când vine vorba despre sănătatea sexuală, despre femeile care doresc să rămână însărcinate. Deoarece, zincul ajută ovarele să fie sănătoase și pregătite, este una dintre primele recomandări ale doctorilor din domeniu. Are efecte și la bărbați, căci crește numărul de spermatozoizi”, a declarat farmacistul-șef Ramona Floroiu.
Care este cea mai bună sursă de zinc
În afară de suplimentele alimentare care se pot cumpăra de la farmacii, o sursă importantă de zinc o reprezintă stridiile. Acestea, consumate mai ales în stare crudă, conțin pe lângă zinc și: vitaminele B 12 și D, seleniu, fier, magneziu, fosfor și omega 3. „Zincul se mai găsește în alimente precum: semințe de dovleac, de susan, nucile caju, ciocolata neagră, carnea de vită și carnea de miel. Zincul mai ajută și la combaterea stresului, așa că este indicat persoanelor cu un ritm de viață alert, epuizant și stresant. Are rol eficient și în detoxifierea ficatului, așa că primăvara se pot face aceste cure de minerale, dar înainte se recomandă o vizită la medic”, a afirmat Ramona Floroiu, farmacist-șef.
Stridiile, secretul lui Cassanova
În cartea sa, Casanova mărturisește că, înainte de a fi cu o femeie, consuma stridii crude. Acesta, se pare, era secretul virilității sale.