Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În zi de sărbătoare, Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” și-a deschis porțile, zeci de concurenți din mai multe zone ale țării vor urca pe scenă în cele două zile ale concursului. În prima seară a Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu” au urcat pe scenă interpreții Ansamblului folcloric „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, care au susținut un recital alături de invitații săi: Paul Ananie, Andreea Hăisan, Gabriel Dumitru, Zorica Savu, Nicoleta Lăcătușu și Victor Tița.

img_9825 img_9836

Zeci de tineri talentați din toată țara concurează în cadrul celei de-a 23 ediții a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”, care a început astă seară, la Târgu-Jiu. Evenimentul artistic este transmis în direct de televiziunea Etno.

În prima seară a concursului au urcat pe scenă concurenți din Argeș, Gorj, Ialomița, Timiș, Oradea, Alba, Teleorman, Olt. Festivalul este prezentat de către Codruța Florescu și este organizat de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Municipal Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, dar și Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Juriul festivalului este format din 20 de membri; amintimimg_9841 pe Elise Stan – președinte, Gheorghița Nicolae, Violeta Ianculescu, Roxana Gibescu, Gelu Stan, Oana Lianu.

„Aici, acasă la Brâncuși, organizăm unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din întreaga țară! Avem în juriu personalități extraordinare (…) avem garanția că ediția de anul acesta va fi una excelentă! Vom avea invitați de marcă ai folclorului românesc! Ediția a 23-a debutează într-o zi sfântă. Le urez tot binele din lume sărbătoriților de astăzi, gânduri bune și sănătate! Avem concurenți din toată țara, cu siguranță toți s-au pregătit așa cum se cuvine!”, a spus, în deschiderea festivalului, Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Talent și multă pasiune

Publicul spectator aproape că a umplut sala în care a avut loc această ediție a festivalului. Iubitorii muzicii populare au aplaudat minute în șir interpreții talentați care au urcat pe scenă. „Prima seară a festivalului a fost foarte emoționantă. La unii dintre participanții din concurs mi-au dat lacrimile de emoție. Îmi place foarte mult muzica populară! Este o bucurie să poți asista la asemenea spectacole!”, a spus Daniel D. din Motru. „Ne-a plăcut mult! Este prima dată când vin la acest festival, nu credeam că va fi așa de frumos. Avem atâția copii talentați, suntem bogați!”, a spus Ramona din Târgu-Jiu. img_9850

După ce concurenții au fost jurizați, pe scenă au urcat și interpreți din Gorj care au fost invitați de organizatori să cânte. Astfel, au interpretat melodii frumoase elevii Carlos Borș din Rovinari, Denisa Ungureanu din Motru, Grupul „Măriile Gorjului”, copii pregătiți de profesorii de la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Mâine seară va avea loc a doua seară de concurs, urmată de recitalul extraordinar al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.img_9878

Joi va fi seara de gală a festivalului, de la ora 19:00. Atunci va avea loc festivitatea de premiere urmată de invitații „Doinei Gorjului”: Sava Negrean Brudașcu, Cristian Pomohaci, Viorica Macovei, Gheorghița Nicolae, Ion Ghițulescu, Felicia Stoian, Robert Târnăveanu, Zorina Bălan și maestrul Dumitru Zamfira.

 

img_9872 img_9839

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.