Reprezentanți ai Colegiului Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu au înscris în competiția națională „Idei din Țara lui Andrei”- finanțat de OMV Petrom, un proiect al cărui obiectiv general este de a crește calitatea predării disciplinelor tehnice și a pregătirii profesionale a elevilor la standarde europene, prin amenajarea unui laborator de electrotehnică şi măsurări tehnice dotat cu echipamente noi şi aparate. Pentru elevii CT 2, efectuarea disciplinelor de specialitate în spaţii cu o bună dotare materială şi beneficiind de personal bine pregătit va aduce un plus de valoare pregătirii lor.
„Idei din Țara lui Andrei” este o competiție națională de proiecte organizată de OMV Petrom cu finanțări totale de până la 150.000 euro. În competiție sunt înscrise proiecte din toată țara, iar granturile acordate pot fi de până la 5.000 euro, respectiv până la 15.000 euro, în limita bugetului disponibil.
Proiectele câștigătoare se aleg în urma punctajului obținut din partea unui juriu specializat și a votului public. Din 2013, programul „Idei din Țara lui Andrei” a finanțat cu 550.000 € peste 60 de proiecte la nivel național, care au devenit realitate.
În competiție sunt înscrise mai multe proiecte interesante din Gorj, inițiatorii sperând să obțină suficiente voturi pentru a obține finanțarea. Un cadru didactic al Colegiului Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu a pus la punct un proiect intitulat „Pași spre competențe”. Proiectul are ca scop amenajarea unui laborator de electrotehnică şi măsurări tehnice dotat cu echipamente noi şi aparate de ultimă generație.
„Acest proiect, prin activitățile pe care și le propune și rezultatele pe care le va obține, va duce la sporirea vizibilității și prestigiului colegiului, la creșterea atractivității învățământului tehnic în rândul elevilor, la atragerea mai multor elevi către domeniile tehnice, la scăderea ratei abandonului școlar și la creșterea șanselor de integrare pe piața muncii din țară și UE”, spune profesorul Carmen Elena Șofei, inițiatoarea acestui proiect.
Dotarea laboratorului se va realiza pentru a permite desfășurarea activităților proiectului, însă va fi disponibilă în continuare pentru următoarele generații de elevi care, la rândul lor, vor putea fi pregătiți practic, la nivelul necesităților de pe piața muncii, pentru meseriile alese.
De asemenea, activitățile de instruire practică din cadrul proiectului, vor avea caracter de activități pilot, acestea putând fi în permanență îmbunătățite în funcție de cerințele pieței.
„Obiectivele specifice ale proiectului sunt dezvoltarea cunoștințelor și abilităţilor elevilor Colegiului Tehnic nr. 2 pentru o mai bună inserție profesională pe piața muncii locală și europeană, dobândirea unei culturi tehnice specifice profilului tehnic studiat, dezvoltarea spiritului antreprenorial prin contactul cu relaţiile de muncă și condițiile din spaţiul UE și altele”, potrivit proiectului înscris în competiție.
Cum puteți vota
Pentru a vota proiectul „Pași spre competențe”, procedura nu este foarte complicată:
1) trebuie să vă faceți cont pe site-ul http://itla.taraluiandrei.ro/, ulterior va trebui să confirmați accesând link-ul primit pe mail și introducând codul primit prin mesaj pe telefon.
2) trebuie să dați căutare alfabetică după numele proiectului sau să căutați după numele județului, Gorj – Pași spre competențe. 3) detalii proiect, sus, mai jos de buget va apărea – votează – Apoi dați „Da”!