Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Denisa Burci este elevă în clasa a XI-a la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu și se anunță un mare talent. Ea studiază vioara și a câștigat Concursul Internațional de muzică „Orpheus“.

1928831_895789947183590_8288730320526968493_n

Denisa a început să studieze vioara în clasa a II-a. Părinții au observat că are o înclinație către muzică și așa au decis ca fetița lor să încerce să meargă pe acest drum. Astfel, Denisa a făcut primii pași în domeniul muzical sub îndrumarea profesorului Daniel Bîrsac. „Eram un copil foarte muzical și părinții au văzut că am talent. Aveam o cunoștință care îl știa pe domnul Bîrsac și am început să fac vioară. Din câte mi-a povestit bunica mea, am avut un străbunic orb care cânta la vioară“, ne povestește Denisa.

Produs al Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“

La recomandarea profesorului său, Denisa s-a îndreptat, în clasa a V-a, către Liceul de Muzică și Arte Plastice. „Am studiat timp de patru ani cu doamna profesor Doina Chesnoiu. Din clasa a VII-a, am început să evoluez și am fost observată de domnul profesor Ilie Cealâcu care a început să mă pregătească. Am optat pentru Liceul de Muzică și Arte Plastice și am fost admisă. În continuare, profesorul meu este domnul Cealâcu“, a mai spus adolescenta.

Premiul I la „Orpheus”

În acest an, Denisa a reușit să câștige locul I la la Concursul Internațional „Orpheus“. „Nu am participat în acest an la niciun concurs și împreună cu profesorul meu, am luat decizia să mă înscriu la Orpheus. Este cel mai important premiu obținut de mine“, a precizat Denisa. Tânăra vrea să se pregătească foarte bine și să reușească să fie admisă la Conservatorul din Iași sau București. „Eu îmi doresc să merg la Iași, pentru că acolo a studiat și profesorul meu de vioară.

IMG_2654

Compozitorii preferați

Compozitorii preferați ai Denisei sunt Mendelson, Wieniawski și clasicii Mozart, Vivaldi și Enescu. Un sentiment deosebit îl are atunci când interpretează piesele lui Ciprian Porumbescu. Denisa trăiește o stare deosebită: „Am o stare care nu poate fi descrisă în cuvinte. Scopul meu este să fac oamenii să viseze cu ochii deschiși sau închiși, cum se simt bine. Dacă un artist reușește să-i facă pe toți cei prezenți să simtă asta înseamnă că și-a atins scopul“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.