Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Târgu Jiu avem teatru, timp de 28 de zile, și da avem teatru de calitate. Sala de spectacole a Teatrului Dramtic „Elvira Godeanu” este plină seară de seară, exact ca în vremurile bune, ca-n acele vremuri când nu știam ce este pandemia.

Drept dovată, la cele spuse, este și piesa de teatru „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri și Matei Milo, jucată de către actorii Teatrului Național din Cluj-Napoca, o creație semnată Ada Milea.

„Chiritza în concert” are la bază textele mixate de Ada Milea din 2 autori, Vasile Alecsandri și Matei Millo, rezultând o comedie spumoasă, cântată într-un neaoș grai moldovenesc. Ada Milea și Anca Hanu (Chirița) o investesc cu o energie de un comic exploziv, ridiculizând toată gama de false pretenții, snobism și lipsă de cultură.

 

„Chirița/Chiritza își găsește ușor multiple echivalențe în societatea noastră contemporană.”

„Deși Vasile Alecsandri și Matei Millo s-au inspirat din viața și obiceiurile secolului al XIX-lea, creând un personaj tipic micii burghezii ariviste, Chirița/Chiritza își găsește ușor multiple echivalențe în societatea noastră contemporană.

Cu aerul ei de superioritate afișat, cocoloșindu-și fetele pe care le vede de zece ori mai frumoase decât sunt, mereu la vânătoare de bani și averi, tiranică, dar emoționându-se la orice mic cadou sau compliment, alunecoasă în relațiile cu bărbații și leșinând în fața atenției primite de la cei cu relații și influență, Chiritza nu ne poate fi totuși complet antipatică.

E un Monsieur Jourdain în variantă feminină românească, pe care Ada Milea și Anca Hanu îl învestesc cu o nouă energie de un comic exploziv, ridiculizând toată gama de false pretenții, snobism, lipsă cultură și sensibilitate kitsch.” au precizat organizatorii.

Piesa de teatru „Chiritza în concert” a fost distins cu Premiul UNITER pentru „Cel Mai Bun Spectacol al anului 2019”.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.