Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Actrița Ada Milea revine pe scena teatrului din Petroșani în spectaclul „Concert’n 2”. Tot la sfârștiul acestei săptămâni veți mai putea vedea pe scena Teatrului „Ion D. Sîrbu” premiera piesei „Viața este vis”, de Pedro Calderon de la Barca”, dar și spectacolul pentru cei mici „Mica sirenă”. Săptămână se va încheia cu Concertul de Pricesne „Veniți creștini la rugăciune”.
„Concert’n 2”

Vineri, 1 Aprilie 2022, începând ora 19.00 Ada Milea revine alături de Bobo Burlăcianu pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, în spectacolul „Concert’n 2”.  Prețul unui bilet este de 50 de lei.

„Viața e vis”

Sâmbătă, 2 Aprilie 2022, de la ora 18.00, sunteți așteptați la premiera spectacolului „Viața e vis” de Pedro Calderon de la Barca. Spectacolul este regizat de Tudor Antofie, un viitor regizor, care a ales scena teatrului petroșenean pentru a-și da examenul de licență. Este absolvent al Universității Babeș Bolyai, Facultatea de Teatru și Film sub coordonarea profesorului conferențiar universitar doctor Gelu Badea.

Viața e vis” este considerată cea mai reprezentativă piesă a teatrului calderonian. Spectacolul  a avut premiera la Madrid în 1635. În acea perioadă, montările în capitala Spaniei au avut loc în terase deschise dreptunghiulare, înconjurate de case cu balcoane.  Această lucrare este un exemplu clasic de dramaturgie barocă, dominată de teme filosofice și deliberări despre viață.

În timpul spectacolului, unele personaje apar în diferite deghizări cu scopul de a spori incertitudinea spectatorului cu privire la evenimente care sunt reale și care sunt eterice.

Din distribuție fac parte: Alexandru Cazan, Gheorghe Stoica, Sergiu Fîrte, Corina Vișinescu, Simona Codreanu, Laurențiu Vlad, Daniel Cergă, Alexandru Mihai, Izabela Badovics.

Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

„Mica Sirenă”

Duminică, 3 Aprilie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați în lumea poveștilor. Am pregătit pentru ei spectacolul „Mica Sirenă” după H.C. Andersen, un spectacol de Dani Mirea.

Mica Sirenă este povestea unei sirene care s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Pentru a putea fi alături de alesul inimii sale, Mica Sirenă îşi vinde părul frumos, îşi pierde graiul, iar în locul cozii de pește primeşte picioare. Peripeţiile sirenei dar și a celorlalte personaje le puteți vedea dacă ne călcați pragul.

Din distribuție fac parte: Corina Vișinescu, Nicoleta Niculescu, Sergiu Fîrte, Dorin Ceagoreanu, Alexandru Cazan, Izabela Badovics, Simona Codreanu și Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Concertul de Pricesne „Veniți creștini la rugăciune”

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani găzduiește duminică, 3 Aprilie 2022, începând cu ora 17.00, Concertul de Pricesne „Veniți creștini la rugăciune”. Concertul este organizat de Centrul de Cultură și Artă a Județului Hunedoara.

Interpretează: Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Marcel Anghel și grupul vocal „Anghelos” dirijat de Traian Stoiță.

Accesul publicului este liber și se face doar pe bază de invitație. Cei interesați pot intra în posesia invitațiilor de la Agenția Teatrului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.