Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cetatea Enisala din județul Tulcea a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, cu scop militar și pentru a supraveghea drumurile pe apă și uscat din această regiune. Cetatea se află pe Dealul Gras din localitatea Enisala, în apropierea lacurilor Razim și Babadag, fiind un punct de interes în zona Gurilor Dunării.

În urma cercetărilor istorice s-a concluzionat că singurii interesați și care dețineau resursele financiare pentru a construi o asemenea cetate au fost negustorii genovezi, care aveau monopolul navigației pe Marea Neagră.

Cel mai vechi document în care cetatea este regăsită sub numele „Yeni-Sale” este o cronică turcească din prima parte a secolului al XV-lea.

Pe timpul domniei lui Mircea cel Bătrân Cetatea Enisala a făcut parte din sistemul defensiv al Țării Românești. La sfârșitul secolului al XV – lea cetatea a fost abandonată.

În acest loc au fost descoperite numeroase monede, bizantine, genoveze, moldovene, muntene, tătărăști, turcești, care vin să ateste rolul multiplu, militar, politic, administrativ, economic, pe care l-a îndeplinit cetatea.

Dupa 1991 zidurile au fost restaurate, iar cetatea Enisala a devenit un important punct turistic al Dobrogei.

Program de vizitare:
Marți – Duminică: 10.00 – 18.00; Luni: ÎNCHIS
 Tarife:
Taxă  vizitare  expoziție : 10 lei/adult; 5 lei/pensionar, preșcolar, elev, student
Taxă unică de vizitare Gospodăria țărănească conservată in situ” și Cetatea Medievală Enisala (valabil de miercuri până duminică): 12 lei/adult; 6 lei/pensionar, preșcolar, elev, student
Taxă fotografiere profesionistă: 100 lei/oră
Taxă filmare  profesionistă: 500 lei/oră

Această prezentare necesită JavaScript.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.