Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aproximativ 100 de elevi din mai multe județe ale țării vor participa, în perioada 24-28 aprilie, în județul Vrancea, la Olimpiada Națională în domeniul construcțiilor, instalațiilor și lucrărilor publice. De la Colegiul Tehnic Motru va participa, la faza națională a acestei olimpiade, elevul Dumitru Brătilă. Anul trecut, adolescentul a ocupat locul V pe România.

Aurel Bratila 1 ct Motru

Dumitru Aurel Brătilă este elev al Colegiului Tehnic Motru, fiind în clasa a XII-a la profilul „Construcții, instalații și lucrări publice”. Aurel este pasionat de desenul tehnic și a ales să participe la această olimpiadă deoarece își dorește să și profeseze în domeniu. Anul acesta, elevul va susține examenul de bacalaureat și apoi admiterea la Facultatea de Construcții din Timișoara. La faza județeană a olimpiadei de construcții, Aurel Brătilă a obținut locul I, calificându-se la faza națională. Profesorii coordonatori ai elevului sunt Olteanu Marinela, Rușet Adela-Lelia și Râmescu Rodica. „Din fericire, rezultatele vorbesc de la sine, am fost instruit de profesori foarte bine pregătiți, am urmat cursuri și ore de pregătire pentru această olimpiadă. Am participat și anul trecut la această olimpiadă, faza națională a avut loc atunci la Zalău. Anul trecut am obținut locul V pe țară. Trebuie să spun că am ales această materie deoarece îmi place desenul tehnic și totodată pentru că este o meserie pentru viitor. Nu am mai participat la nicio altă olimpiadă sau concurs școlar. Sunt pasionat de sport, joc fotbal cu prietenii în timpul liber”, a spus elevul Aurel Brătilă de la CT Motru.

aurel Bratila motru 2

Spre cinstea județului Gorj

Olimpicul spune că așteaptă cu nerăbdare faza națională și că până în aprilie se va pregăti cu multă responsabilitate. Participarea la olimpiadele naționale este și o ocazie de a întâlni oameni noi. Aurel Brătilă a afirmat că le va vorbi colegilor participanți la olimpiadă despre județul său natal: „Dacă mă vor întreba de unde sunt le voi spune de Gorj, le-aș povesti despre Coloana Infinită, despre frumosul parc unde se află Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, despre stațiunea Rânca, malul Jiului și Defileu Jiului, despre peisajele de aici, despre oamenii acestor locuri, ar fi multe de spus și toate spre cinstea județului Gorj!”, a spus Aurel Brătilă din Motru.

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.