Din ce în ce mai mulți elevi de la unitățile școlare de pe raza municipiului Motru obțin rezultate bune la olimpiadele și concursurile școlare la care participă. Cu sprijinul profesorilor, elevii care au dorit să-şi testeze cunoştiinţele au participat la etapele judeţene şi, în funcţie de rezultate, vor participa şi la cele naţionale. De exemplu, la olimpiada județeană de chimie, Ianis Vlad Ursu, clasa a IX-a A, de la Colegiul Național „George Coșbuc” Motru, a obținut un rezultat bun care îl clasează în lotul lărgit al olimpiadei naționale de chimie. Copilul este pregătit de profesorul Simona Irizoiu.
Etapa națională a olimpiadei de chimie va avea loc în perioada 19-25 aprilie, la Târgoviște. De la Colegiul Național „George Coșbuc”, din lotul lărgit al olimpiadei naționale de chimie, va face parte și elevul Ianis Vlad Ursu, din clasa a IX-a A. De-a lungul anilor, Ianis Ursu a participat la numeroase olimpiade, obținând importante premii.
„Din clasa a VII-a particip la olimpiada de chimie. A fost anul în care ni s-a predat chimia și atunci am descoperit și îndrăgit această materie. Pe viitor aș vrea să îmi axez cariera tot pe această materie, de aceea m-am gândit să urmez, poate, Facultatea de Farmacie sau ceva pe domeniul IT. Mai am timp să mă hotărăsc, sunt în clasa a IX-a acum. Pregătirea pentru această olimpiadă nu a fost ușoară. M-am bucurat de rezultatul obținut. Îmi place foarte mult această materie”, a spus, pentru Revista Cult-ura, olimpicul Ianis Ursu de la CNGC Motru.
De la CNGC Motru, la olimpiada județeană de chimie au mai participat și elevii Virgil Andrei Tîrlea, clasa a IX-a D, care a câștigat locul III, Rareș Alexandru Pasăre, clasa a IX-a D, care a obținut mențiune. Felicitări tuturor!
Elevul Ianis Ursu este pregătit de profesorul Simona Irizoiu, profesor de chimie la CNGC din 2004. De atunci, de-a lungul anilor, mai mulți elevi ai acestui profesor au participat la olimpiada națională de chimie. Potrivit profesorului Simona Irizoiu, în 2005, CNGC Motru a fost reprezentat la olimpiada națională de chimie de Ionela Dobra, în 2008 de eleva Andreea Suciu, în 2014 de Lorena Mergea, iar anul acesta de Ianis Ursu.
Toți elevii au fost pregătiți de Simona Irizoiu, aceasta reușind să le transmită copiilor dragostea pentru chimie. Cu bucurie, pasionatul dascăl spune că a avut elevi care au fost admiși cu media 10 la facultăți importante de Farmacie sau Chimie, dar și mulți adolescenți care au obținut note foarte bune la examenul de bacalaureat!
„Elevul Ianis Ursu este un copil extraordinar de inteligent și sensibil, muncește foarte mult și iubește chimia. Lucrăm de plăcere de fiecare dată! Dragostea pentru chimie mi se trage, ca să zic așa, de la fosta mea dirigintă și profesoară Ionica Popescu. Am făcut facultatea de chimie la Craiova și după m-am angajat la Motru.
Mi-am dorit să fiu colegă cu doamna mea profesoară. Nu îmi oblig elevii la nimic, nu îi vreau roboți, vreau ca și ei să iubească chimia, ca și mine. Nu îmi impun respectul, mi-l câștig, așa mi se pare corect. Aș putea spune, cu ghilimele de rigoare, că din mâinile mele ies viitori medici și farmaciști! Vorbesc de elevi precum Cristina Merlan, care anul trecut a fost admisă la Timișoara, la Facultatea de Farmacie cu media 10!
De asemenea, bacalaureatul la chimie îl promovează toți copiii mei, inclusiv cu 10! Ei sunt copiii mei, așa le zic tuturor celor cărora le predau”, a spus profesorul de chimie Simona Irizoiu de la CNGC Motru.
2 Comments