Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani vă invită și în acest sfârșit de săptămână la trei piese de teatru, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Moartea lui IPU

Vineri, 4 Februarie 2022, începând cu ora 18.00, puteți să vizionați Spectacolul „Moartea lui IPU”, dramatizare de Daniel Oltean, după Titus Popovici, regia Sorin Militaru

„O viață valorează mai mult decât alta? Șase vieți valorează mai mult decât una singură? Justifică situațiile extreme sacrificarea unui om? Ce se poate ascunde în spatele unui om care se sacrifică pentru a-i salva pe alții?

Atenție! Toate variantele de răspuns la aceste întrebări pot fi greșite. Așa cum toate pot fi corecte. Nu trebuie să ne grăbim cu un verdict. Și nici spectacolul  ăsta nu va face acest lucru. Dar spectatorul, pe drumul spre casă, e liber să gândească un răspuns. Sau poate a doua zi după spectacol…sau în altă zi. În fiecare zi. Pentru că, dincolo de povestea dintr-un sat ardelenesc aflat sub ocupație în timpul războiului, e povestea noastră de astăzi în care frica naște ipocrizie și meschinărie, panica dezumanizează iar puterea…puterea face ceea ce face ea de obicei.

Un om vrea să-și vadă propria înmormântare. La care să fie prezenți cei care așteaptă să moară pentru ei. Și poate acum e momentul cel mai potrivit pentru a râde. Sau pentru a plânge.

Dar mai e și un copil acolo, un copil care vrea să spună adevărul, o voce pe care dacă nu o ascultăm, ne va condamna pe toți.

Moartea lui Ipu e viața lui Ipu. Și invers.”, dramaturgul Daniel Oltean

Din distribuție fac parte: Matei Șchiopu, Rareș Tudorașcu, Ciprian Vultur, Corina  Vișinescu, Daniel Cergă, Stelian Roșianu, Mihai Sima, Simona Codreanu, Andrada Dobre, Alexandru Cazan, Oana Liciu – Gogu, Dorin Ceagoreanu, Sergiu Fîrte, Izabela Badovics, Nicoleta Niculescu, Oana Crișani, Radu Tudosie, Laurențiu Vlad și Cliuța Șușu. Scenografia este semnata de Wilhelmina Kuron Bekesi.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului, iar  elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Aglaja și Dumnezeul ei din mămăligă

Sâmbătă, 5 Februarie 2022, de la ora 18, puteți viziona monodrama „Aglaja și Dumnezeul ei din mămăligă”, după Aglaja Veterany, regia Muriel Jakab Manea.

„De ce Aglaja și Dumnezeul ei din mămăligă? Aglaja are memoriile aprofundate în ultima imagine obsedanta legată de familia ei (aceea în care Tatăl ei joacă un Dumnezeu, mama ei e bunica lui Dumnezeu și ea Aglaja este un înger păzitor, toți trei mâncând mămăligă la ultima lor poză de familie).

Mie, Aglaja mi-a lăsat senzația că și-a asumat ca și copil toate eșecurile adulților și le-a dus în tăcere până la maturitate. Ca și copil o văd fără gură, iar acum dându-i gură și voce ii ascultăm povestea prin prisma copilului-adult. Ea consideră că momentul frumuseții absolute este nașterea ei. Viața pe care a trăit-o și-au dorit-o alții, dar nu și ea.

Așa că îi vom da șansa renașterii și speranța că reincarnarea ei va fi trăită de ea, așa cum și-ar fi dorit. Dar asta doar Dumnezeu o va știi. Sinuciderea Aglajei este cuprinsă în poveste. Aglaja a rămas o fetiță cu trăiri mult prea tăioase și totodată atât de impresionante.”, Muriel Jakab – Manea

 Din distribuție face parte: Irina Bodea Radu

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Jack și vrejul de fasole

Duminică, 6 Februarie, începând cu ora 12.00, cei mici sunt așteptați la teatru, la spectacolul „Jack și vrejul de fasole” după Joseph Jacobs, un spectacol de Dan Mirea.

„Jack un băieţel naiv, dar tare năstrușnic dornic să-şi ajute mama, pleacă la târg pentru a vinde o văcuță, însă în locul unui pumn de bănuți, ștrengarul se întoarce acasă cu patru boabe de fasole fermecată.  când vrejul răsare peste noapte și se înalță până dincolo de nori, Jack se aventurează în explorarea noului tărâm, unde va descoperi o găină cu ouă de aur, un pitic cu barbă cântătoare și o harpă vorbitoare. Întreaga aventură a lui Jack o puteți vedea duminica aceasta pe scena teatrului.”, au precizat reprezentanții teatrului.

Din distribuție fac parte: Dorin Ceagoreanu, Simona Codreanu, Alexandru Cazan, Izabela Badovics, Sergiu Fîrte și Oana Crișan.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.