Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La sfârșitul acestei săptămâni, actorii Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani vor pune în scenă trei piese de teatru, sâmbătă și duminică.
Moartea lui IPU

ion d sârbu

Sâmbătă, 12 Martie 2022, începând cu ora 18.00, sunteți așteptați să vedeți piesa de teatru „Moartea lui IPU”,  o dramatizare de Daniel Oltean, după Titus Popovici, în regia lui Sorin Militaru, scenografia Wilhelmina Kuron Bekesi, compozitor Ovidiu Iloc.

„O viață valorează mai mult decât alta? Șase vieți valorează mai mult decât una singură? Justifică situațiile extreme sacrificarea unui om? Ce se poate ascunde în spatele unui om care se sacrifică pentru a-i salva pe alții? Atenție!

Toate variantele de răspuns la aceste întrebări pot fi greșite. Așa cum toate pot fi corecte. Nu trebuie să ne grăbim cu un verdict. Și nici spectacolul  ăsta nu va face acest lucru. Dar spectatorul, pe drumul spre casă, e liber să gândească un răspuns. Sau poate a doua zi după spectacol…sau în altă zi. În fiecare zi. Pentru că, dincolo de povestea dintr-un sat ardelenesc aflat sub ocupație în timpul războiului, e povestea noastră de astăzi în care frica naște ipocrizie și meschinărie, panica dezumanizează iar puterea…puterea face ceea ce face ea de obicei.

Un om vrea să-și vadă propria înmormântare. La care să fie prezenți cei care așteaptă să moară pentru ei. Și poate acum e momentul cel mai potrivit pentru a râde. Sau pentru a plânge.

Dar mai e și un copil acolo, un copil care vrea să spună adevărul, o voce pe care dacă nu o ascultăm, ne va condamna pe toți. Moartea lui Ipu e viața lui Ipu. Și invers.” – dramaturgul Daniel Oltean

Din distribuție piesei fac parte actorii: copiii Matei Șchiopu/ Raul Tudorașcu, actorii: Ciprian Vultur, Corina Vișinescu, Daniel Cergă, Stelian Roșianu, Mihai Sima, Simona Codreanu, Andrada Dobre, Alexandru Cazan, Oana Liciu Gogu, Dorin Ceagoreanu, Sergiu Fîrte,  Izabela Badovics, Nicoleta Niculescu, Oana Crișan, Radu Tudosie, Laurențiu Vlad, Cliuța Șușu.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.

ion d sârbu

 

Lumea lui Dănilă

ion d sârbu

Duminică, 13 Martie 2022, începând cu ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați în lumea poveștilor.

Actorii petroșeneni au  pregătit pentru spectacolul „Lumea lui Dănilă” de Ion Creangă, regia Boris Melinti, scenografia Vioara Bara. Copiii se vor amuza copios de peripețiile lui Dănilă și vor descoperi tradiții si obiceiuri vechi, adaptate vremurilor moderne.

Din distribuție fac parte fac parte actorii Dorin Ceagoreanu, Nicoleta Niculescu, Gheorghe Stoica, Izabela Badovics.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

ion d sârbu

Regele, bufonul și domnii șobolani

ion d sârbu

Duminică, 13 Martie 2022, începând cu ora 18.00, sunteți așteptați să vizionați spectacolul „Regele, bufonul și domnii șobolani”, adaptare după Matei Vișniec, în regia lui Muriel Jakab Manea, scenografia Eliza Labancz.

„Regele, bufonul și domnii șobolani – fabulă barocă, farsă, bufonerie și mascaradă de Matei Vișniec, este oglinda unei lumi în derivă, imaginea unui univers aflat într-o evidentă criză.

Regele e identificat cu inima microsmosului omenesc. În cavalcada unei lumi în prăbușire, spiritul se prăbușește și corpul devine o ruină.

Bufonul e expresia multiplicității și a discordanțelor ascunse în „eul” colectiv. Dincolo de aparențele sale cosmice se întrezărește o conștiință sfâșiată. Istoria ni-l arată asociat cu victima în ritualurile de sacrificiu.

Șobolanii reprezintă mizeria morală. Omenirea și-a predat puterea!” – Muriel Jakab Manea

„Lumea aceasta este atât de măruntă încânt nu poate cuprinde nici o fârâmă de iubire adevărată. Gloria nu aparține nimănui.” – Aureliu Manea (Spectacole Imaginare)

Din distribuție fac parte actorii: Daniel Cergă, Oana Liciu Gogu, Dorin Ceagoreanu, Simona Codreanu, Andrada Dobre.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.