Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

După o pregătire intensă, Ioan Popescu Giovani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, a reușit să se califice la Balcaniada de Informatică 2018, care va debuta pe 7 iulie, la Timișoara. El este cel mai tânăr dintre cei opt componenți ai echipei de seniori ce vor reprezenta România la competiția internațională de informatică. „Am știut că am o șansă să mă calific, însă știam și că o să fie foarte greu să reușesc asta. M-am pregătit intens pe parcursul întregului an. Am muncit foarte mult de unul singur, pentru că altfel nu cred că poți obține o performanță, dar mereu l-am avut pe domnul profesor Eugen Nodea alături de mine când mi-a fost mai greu”, susține tânărul olimpic.

Giovani Popescu este un tânăr obișnuit, dar înzestrat cu o minte strălucită care îl ajută să concureze, cot la cot, cu elevi mai mari decât el. Îi place șahul, lectura, sportul, cântă la pian, pasiuni pe care le-a dat deoparte în perioada aceasta, când trebuie să se pregătească pentru provocările viitoare.

Vrea să devină cât mai bun la informatică

Tânărul olimpic național vrea să devină cât mai bun la matematică și la informatică, iar dorința sa este să se claseze în primii 3 la toate competițiile din perioada ce urmează. Calificarea la Balcaniada de Informatică este dovada stăruinței elevului CNTV, care este organizat și reușește să facă tot ce își propune. „Calificarea la Balcaniada de Informatică reprezintă o dovadă a faptului că am depus mult efort și că sunt unul dintre cei mai buni din țară. Nu cred că am sacrificat nimic pentru că am avut timp să fac tot ce mi-am propus; iar asta din cauza faptului că știu să îmi organizez bine timpul și nu uit să iau nici pauzele de care am nevoie pentru a nu obosi”, a spus tânărul.

E mândru să își reprezinte țara

Elevul îi admiră pe Bill Gates, Henry Ford și Steve Jobs, dar nu pentru ceea ce au agonisit, ci pentru ceea ce au realizat. Giovani susține că nu contează prea mult să ajungi bogat, ci să ai invenții ce influențează lumea. Este mândru să reprezinte România la Balcaniada de Informatică și spune că nu are emoții chiar deloc, și de-abia așteaptă să participe la competiție.

„Mă văd lucrând la o multinațională

Ca orice tânăr olimpic, el vrea să se depășească pe sine pentru a ajunge cât mai departe, iar faptul că își dorește să acumuleze noi informații în fiecare zi, poate fi și cheia succesului său. Ioan Popescu Giovani își dorește să ajungă să lucreze la o multinațională și ține să le mulțumească tuturor celor care l-au susținut, următorul său obiectiv fiind acela de a se califica la olimpiada internațională de informatică.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.