Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu participă pentru a cincea oară la concursul național Euroscola , aflat cea de XI-a ediție. Tema de anul acesta, stabilită de Biroul de Informare al Parlamentului European, a reprezentat o nouă provocare pentru echipa de la CNTV, care s-a implicat cu entuziasm în derularea programului Euroscola 2018.

Programul Euroscola a fost creat de Parlamentul European ca o modalitate de a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova implicarea lor în construcția Uniunii Europene.

Reprezentanții școlilor câștigătoare vor avea ocazia să participe la evenimentul Ziua Euroscola de la Strasbourg, care reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

„Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu,,

Echipa Euroscola de la CNTV, formată din 24 de elevi aleși după performanțele școlare și după interesul manifestat față de proiectele europene, a ales proiectul ce a vizat îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală și ridicarea acestora la standarde europene în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu: “Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu,,: „ Motivația alegerii noastre a fost aceea că a promova un astfel de proiect înseamnă a da o soluție pentru problemele de sănătate ale locuitorilor din județul nostru. Noi înșine nu știam prea multe despre acest serviciu adiacent Spitalului Județean Gorj și Spitalului de Urgențe și despre faptul că, modernizate, cabinetele medicale oferă servicii mult mai rapide și de calitate atunci când pacienții nu sunt în stare de urgență și nici nu doresc spitalizare.”, a declarat echipa Euroscola de la CNTV.

Mai informat, Mai sănătos Mai European!

 Echipa Euroscola și-a ales și un titlu potrivit pentru campanie care să reprezinte esența activității lor: „Mai informat, Mai sănătos Mai European!”. O vizită pe care elevii au făcut-o la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu le-a format o părere despre serviciile medicale oferite, iar un sondaj de opinie realizat online și după campania din 21 august, a scos la iveală nevoia de informare a populației, dar și percepția diferită a oamenilor asupra activității cabinetelor medicale din Ambulatoriu. La activitatea desfășurată în centrul orașului, în 21 august, au participat medici, asistenți, reprezentanți ai Consiliului Județean, s-au făcut investigații primare într-un cort medical și s-au împărțit pliante.

Activitatea „Marș pentru sănătate, Marș pentru Europa!” a adunat elevii pe Calea Eroilor din Târgu Jiu, informând din nou populația despre serviciile medicale oferite de Ambulatoriul Modernizat al Spitalului Județean de Urgență.

„Sperăm că am reușit să vă facem în acest timp: Mai informați, mai sănătoși, mai Europeni! și mulțumim pe această cale tuturor reprezentaților Consiliului Local, în special doamnei Claudia Giurgiulescu, domnului Alin Șipanu pentru sprijiunul acordat, le dorim mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru binele comunității noastre!”, anunță echipa Euroscola a CNTV.

Mai multe informații legate de activitatea echipe Euroscola, puteți găsi pe pagina de facebook CNTV Euroscola și pe website-ul proiectului http://www.cntveuroscola.com/.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.