Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Târgujianca Gabriela Iancu este un artist artist vizual multidisciplinar, specializat în fotografie, videografie și design. Interesată de explorarea formelor vizuale pe care fotografia le generează în conexiune cu designul grafic, Gabriela Iancu a studiat în Statele Unite ale Americii la «Savannah College of Art and Design (SCAD)» din Atlanta. Acum, Gabriela este bursier în SUA în cadrul unui program al SCAD destinat absolvenților cu realizări remarcabile. Pe târgujianca talentată o găsiți aici: www.gabrielaiancu.com 

gabi iancu gabriela iancu 2017 2

Artista Gabriela Iancu este o talentată târgujiancă, stabilită în străinătate de câțiva ani și care acum se află, din nou, în Statele Unite ale Americii, la «Savannah College of Art and Design» din Atlanta, unde a studiat în perioada 2013-2015. De data aceasta, Gabriela Iancu se află în America în calitate de bursier al unui program dedicat absolvenților care au avut realizări remarcabile!  În perioada pe care o va petrece în SUA, Gabriela Iancu va deveni ambasadoarea universității la care a studiat. Artista va realiza un nou proiect în care a ales să combine fotografia cu animația și designul de sunet.

„Am fost selectată anul trecut ca beneficiară a prestigioasei lor burse pentru absolvenții cu realizări remarcabile, numită SCAD Alumni Atelier, în cadrul căreia universitatea oferă 25.000$ pentru proiecte inovative absolvenților remarcabili.

În cadrul programului reprezentăm universitatea și devenim ambasadori în cadrul evenimentelor celor mai importante legate de promovarea, susținerea și motivarea studenților curenți, promovarea valorilor și misiunii universității.

Pe lângă partea ambasadorială, trebuie să realizăm proiecte inovative în domeniul studiat, iar eu, în prezent, lucrez la un proiect foarte inovativ ce combină în mod unic fotografia de tip natură statică cu animație și design de sunet”, a spus artista Gabriela Iancu.

Tânăra a urmat Facultatea de Informatică la Craiova, iar atunci când era în anul III a plecat la Strassbourg să studieze Comunicare Digitală, urmată de un stagiu la Ministerul Muncii, în Franța. În 2008, Gabriela a plecat prin „Work and Travel” în Statele Unite ale Americii, iar după reîntoarcerea în România a obținut o slujbă în Cehia, la IBM.

În Cehia a lucrat patru ani la IBM, iar în 2013 a decis că este vremea să aplice la o bursă de studiu în America. Așa a ajuns târgujianca talentată să studieze fotografia în Atlanta, la «Savannah College of Art and Design» în perioada 2013-2015. Gabriela Iancu rămâne una dintre elitele Gorjului, fiind un artist multidisciplinar, specializat de câțiva ani în videografie, fotografie și design.

gabriela iancu ss gabriela inacu

Ce spune Gabriela despre fotografie

„Prin intermediul fotografiei, consemnez aspecte ale lumii din jur văzută romantic, cultural și filosofic. (…) Am editat și o revistă, după care am dezvoltat un alt proiect fotografic-Florilegium”, a spus Gabriela Iancu într-un interviu acordat Revistei Cult-ura și pe care îl puteți citi aici http://cult-ura.ro/artista-gabriela-iancu-cucerit-europa-si-america-revista-sa-florilegium-sau-despre-aprecierea-entuziasta-vietii

https://www.scad.edu/success/alumni-atelier/about-atelier

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.