Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Actrița Simona Codreanu și regizorul Marius Costache sunt creatorii noii premiere de la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, care se va juca vineri, 21 octombrie, de la ora 18, în sala Atelier. Spectacolul „America și acustica” se bazează pe un text de Vlad Zografi, unul dintre cei mai importanți dramaturgi români contemporani. Specialist în fizică atomică teoretică, Zografi a tradus piesele lui Eugene Ionesco și a scris romane, povestiri și piese de teatru.

Piesa jucată la Teatrul „Ion D. Sârbu” este confesiunea devenirii interioare a unei femei, cu clipe de deznădejde, mici victorii personale, descoperirea de sine – totul povestit cu mult umor, adesea negru, dar și cu dramatism.

„Spectacolul este rezultatul unei întâlniri a unui text cu un actor și un regizor.”

„Și regizorii pot fi distribuiți. Simona mi-a propus să lucrez o monodramă cu ea. În urma discuțiilor despre un posibil viitor spectacol, gândurile mele s-au îndreptat către dramaturgia lui Vlad Zografi. De ce? N-aș putea spune mai bine decât autorul: «Când, într-o bună zi, am luat din raft cursul de mecanică și acustică, n-am observat decât că, în loc de hărtănitul exemplar broșat dintotdeauna, țineam în mâini o carte legată între coperți tari. M-am așezat la masă, am citit o vreme, apoi am închis cartea. Și atunci am văzut că pe cotor scria, cu litere argintii, ceva neverosimil și minunat: America și acustica. […] în liniștea din bibliotecă am început să râd.» Dar o piesă nu este teatru, este dramaturgie – adică literatură. Spectacolul este rezultatul unei întâlniri a unui text cu un actor și un regizor: fiecare dorește să comunice ceva, iar la intersecția acestor trei vectori se găsește spectacolul.”

„Sunt regizori care au harul de a le reda actorilor libertatea. Întâlnirea cu Marius Costache cred că a făcut asta pentru mine. Vă aștept la o întâlnire pe cât de neașteptată, pe atât de haioasă și aducătoare de bucurie, întrăznesc să afirm, nu doar să sper”, spune actrița Simona Codreanu.

Biletele pentru spectacol se pot cumpăra  de la casieria Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” de marți până joi între orele 8.00-17.00, vineri între orele 8.00-13.00 și 17.00-18.00, sâmbătă între orele 17.00-18.00 și duminică între orele 11.00-12.00.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.