Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Loredana Nebancia face parte dintr-o familie de oameni iubitori din Dragotești, care și-au învățat cele două fiice să muncească din răsputeri pentru ceea ce își doresc! Loredana și Luiza Nebancia demonstrează fără tăgadă că dacă înveți și pui pasiune în ceea ce faci, poți reuși! Loredana a plecat în Statele Unite ale Americii prin programul „Work and Travel”, iar sora sa mai mică, Luiza, a ales China și a fost admisă aici la facultate, fiind beneficiara unei burse de studiu oferită de Guvernul chinez. Cele două fete excepționale sunt unite de iubirea ce și-o poartă, chiar dacă sunt la mii de kilometri depărtare una de alta și de familie. Pentru că povestea Luizei Nebancia ați citit-o pe site-ul Cult-ura, vă invităm să îi cunoașteți și sora mai mare.

loredana-n-f       loredana-nebanse

Reporter: Loredana, ne poți spune câte ceva despre tine și familia ta?

Loredana Nebancia: Am copilărit intr-o comună la 42 de kilometri distanta de orasul Târgu-Jiu. Am avut o copilărie destul de frumoasă si linistită. Familia mea este minunată, abia acum când am mai crescut, am învătat să apreciez cu adevărat eforturile depuse de părintii mei pentru a ne oferi tot ce e mai bun, atât mie cat si surotii mele, si da, ne-au oferit tot ce era mai bun. Parintii mei, sunt cel mai bun exemplu pentru mine, tatal, dar in special mama mea ce a plecat inca de cand eram mica in Italia, pentru a ne oferi tot ce este mai bun. Pot spune ca un exemplu il reprezinta si sora mea, care desi este mai mica imi da mereu lectii de viata si da dovada mereu de o maturitate si un curaj nemarginit.

loredana-nb

Rep.: Ce studii ai?

L.N.: Am absolvit Colegiul Național „Spiru Haret”, Profil Uman, Specializare Filologie.

Rep.: Ești studentă?

L.N.: Da, sunt în anul III și studiez jurnalismul în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Rep.: Când ai plecat în America? Povestește-ne, pe larg, despre Work and Travel și cum ai beneficiat de acest program?

L.N.: Am plecat în America la mijlocul lunii iunie. Poate suna destul de pueril, însă cum fiecare copil are un vis, al meu a fost acela de a ajunge aici și să-mi trăiesc visul american. Work&Travel a început din aceiași dorință personală, fiind pentru mine atunci singura oportunitate de a ajunge aici. A trebuit să mă înscriu în cadrul unei agenții pentru a beneficia de acest program, am plătit programul pentru un loc de muncă aici și pentru un loc, unde urma să-mi petrec toată vara.

loredana-nn

Rep.: Ce ne poți spune despre perioada petrecută în SUA? În ce oraș-ce ai muncit-ce ai învățat?

L.N.: Am locuit într-un orășel din New England (Kittery, Statul Maine) și am lucrat în două restaurante. Perioada petrecută aici, pot spune sincer că a fost perioada în care am simțit pentru prima dată cum am crescut, maturizat și am învățat singură să-mi depășesc limitele. Am crescut eu ca om, m-am dezvoltat și da, pot să văd chiar eu asta. Am trăit visul american pe pielea mea, mai presus de tot ce îmi imaginam eu! Am avut două job-uri, am lucrat săptămâni întregi fără o zi liberă, însă a meritat, aș repeta asta la nesfârșit. A fost greu, dar am învățat atâtea lucruri într-un timp atât de scurt, încât pot să spun că a fost una din cele mai frumoase experiențe din viața mea. Acum, la final, mă bucur de o vacanță la care doar visam în urmă cu câteva luni, am ajuns în multe locuri la care nici nu visam și am cunoscut oameni ce au reprezentat fiecare părți importante din această experiență, oameni de care o să-mi fie dor și o să-mi lipsească.

loredana-nw

Rep.: Ai mai întâlnit studenți români ?

L.N.: Da, atât în zonă, cât și în restaurantele unde lucram. Am întâlnit oameni frumoși care o să-mi rămână mereu parte din vara mea în S.U.A.

Rep.: Dacă se va mai ivi ocazia, vei mai pleca?

L.N.: M-aș întoarce aici oricând, fără niciun regret. Urmează să plec și anul viitor, acesta a fost doar începutul.

Rep.: Cum este Loredana, omul plin de visuri, optimist ?

L.N.: Sunt o fată optimistă, zâmbitoare și plină de viață. Pasiunea mea pot spune că este aceea de a călători, îmi place să merg în locuri noi, să descopăr și să cunosc oameni noi. Am foarte mulți prieteni străini, cu care păstrez o legătură strânsă mai presus de distanță. Am idealuri mari și țintesc destul de sus, sper să ajung unde îmi doresc.loredana-n-d

Rep.: Ce vei face la întoarcerea în țară? Ce carieră vrei să urmezi?

L.N.: La întoarcea în țară voi reveni în Timișoara, sunt în anul III și trebuie să mă concentrez foarte mult pe ceea ce îmi doresc să fac. Îmi doresc să urmez o carieră în jurnalismul de investigație.

loredana-nfg

Rep.: În ce activități de voluntariat ai fost implicată de-a lungul anilor?

L.N.: Am participat încă din liceu la activități de voluntariat, aveam diverse proiecte cu orfelinate cât și azile de bătrâni, unde mergeam mereu pentru a-i ajuta sau doar pentru a petrece puțin timp cu ei, în urma cărora primeam un zâmbet larg (cea mai mare mulțumire). Îmi place să lucrez cu oamenii, să ajut oamenii și să fiu înconjurată mereu de oameni dragi. Am continuat activitățile de voluntariat și la facultate, în cadrul (OSUT- Organizața Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara), participâd la foarte multe proiecte. Am continuat cu Erasmus+, am participat la diverse proiecte internaționale, cât și cu FITT (Fundația Județeana Pentru Tineret Timiș).

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.