Studentă la Drept, Corina Ungureanu dansează alături de o vedetă din România ! „A fi dansator este un stil de viață!”

Studentă la Drept, Corina Ungureanu dansează alături de o vedetă din România ! „A fi dansator este un stil de viață!”

- in Reportaj, Romania civila, Slider
2
300 vizualizari

Corina Elena Ungureanu este din localitatea Țicleni și are 21 de ani. Studentă în București, la Universitatea „Nicolae Titulescu”, la Drept, tânără este pasionată de dans și face parte, de câteva săptămâni, din echipa de dansatori ai Andreei Bălan. Alături de ceilalți dansatori ai cântăreței, Corina o însoțește pe vedetă la show-uri și emisiunile TV, urmând să meargă și la concerte. „Colaborarea cu Andreea Bălan este, în primul rând, un vis devenit realitate. Încă de când se difuza emisiunea «Dansez pentru tine» îmi doream să colaborez cu ea și cu Petrișor Ruge. În al doilea rând, este un pas important în viitoarea carieră pe care vreau să mi-o formez ca dansator”, a spus, pentru Revista Cult-ura, Corina Ungureanu. Vă prezentăm o poveste despre pasiune și sacrificii, dar mai ales despre putere și voință. 

 

Despre sine, Corina Ungureanu spune că este o tânără norocoasă, care și-a urmat visul legat de dans, putându-se împărți cu brio între facultate și pregătirea coregrafică. A crescut la Țicleni, într-o familie în care mereu s-a putut baza pe dragostea, sprijinul și înțelegerea părinților săi. Crescută de aceștia în spiritul bunului simț, seriozității și corectitudinii, Corina a absolvit Colegiul Național „Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu, apoi a plecat la București. În anii de liceu, Corina a realizat că își dorește să devină o dansatoare din ce în ce mai bună, să aprofundeze cât mai multe stiluri de dans. În acei ani nu a urmat cursuri, dar se implica, când era solicitată și punea la punct coregrafii pentru participanții la balurile bobocilor sau dansa chiar ea la astfel de evenimente. „Am absolvit liceul la Colegiul Național «Spiru Haret», profil filologie, iar acum studiez Dreptul la Universitatea «Nicolae Titulescu» din București. Pasiunea pentru dans este veche. Înainte de toate am descoperit pasiunea pentru muzică, iar apoi pentru dans. Mereu mi-a plăcut să dansez, făceam mici coregrafii în școala generală alături de prietenele mele, dar pasiunea s-a consolidat când eram la liceu. Înainte de a ajunge în București nu am făcut niciun curs, Youtube era profesorul meu”, spune, zâmbind, tânăra. Când a ajuns la București, lucrurile s-au schimbat. Se schimbase și ea. Era studentă la facultatea pe care și-o dorise, așa că a luat decizia de a investi timp și bani în pasiunea sa pentru dans.

Schimbare completă

Bucureștiul i-a oferit posibilitatea de a urma cursuri alături de cei mai buni coregrafi, de a se dezvolta în acest domeniu și de a afla cât mai multe informații despre dans. Corina și-a dat seama că, treptat, pasiunea sa pentru dans se transforma într-un mod sau stil de viață și a îmbrățișat bucuroasă noua realitate! „«Complet» este cuvântul cel mai potrivit ca răspuns la cum mi s-a schimbat viața legat de dans la București! Am început să merg la cursuri la cei mai buni dansatori de street dance și hip-hop din România, majoritatea colaborează cu mulți artiști din industria muzicală autohtonă și nu numai, dar sunt și dansatori/coregrafi la emisiuni precum «Vocea României» și altele. Am făcut parte din trupa Immortals în urmă cu aproape un an, am avut diverse proiecte, evenimente și așa mai departe, dar la un moment dat, fiecare a decis să își urmeze propriul drum. A fost o echipă minunată, cu oameni foarte talentați și ca urmare, una dintre cele mai bune prietene este o fostă membră a trupei”, spune dansatoarea.

Colaborarea mult visată cu Andreea Bălan și Petrișor Ruge

Cum oamenilor care muncesc mult și cu adevărat pentru visurile lor li se întâmplă lucruri bune, în urmă cu o lună de zile, Corina Ungureanu a trecut de un casting și acum face parte din echipa de dansatori ai cântăreței Andreea Bălan, solistă care și dansează profesionist de ani buni. A fost încă un vis devenit realitate! „Colaborez cu Andreea Bălan de aproape o lună. Colaborarea cu Andreea Bălan, este, în primul rând, un vis devenit realitate. Încă de când se difuza emisiunea «Dansez pentru tine» îmi doream să colaborez cu ea și cu Petrișor Ruge. În al doilea rând, este un pas important în viitoarea carieră pe care vreau să mi-o formez ca dansator. (…) Ce înseamnă dansul pentru mine? Totul! Înainte nu mă gândeam că o să ajung în punctul în care sunt acum, tot ceea ce îmi doream era să dansez, fără să mă gândesc la altceva. Acum vreau să devin din ce în ce mai bună. Dansul nu înseamnă doar sport, înseamnă dedicare, dăruire, pasiune, înseamnă artă, iar a fi dansator este un stil de viață sau cel puțin, stilul meu de viață. Nu cred că aș putea renunța vreodată la dans. E bucurie!”, a spus Corina Ungureanu.

Planuri de viitor

Costurile cu pregătirea sunt destul de mari, depășind cu lejeritate ceea ce tânăra câștigă din dans. Cu toate acestea, talentata dansatoare nu are de gând să renunțe. Are familia alături și dorința de a dansa e mai puternică decât orice obstacol! Când vine vorba despre viitor, Corina spune că încă nu s-a decis 100%, dar știe că la dans nu va renunța. „Costurile sunt mai mari decât câștigurile momentan pentru că îmi doresc să evoluez, să merg în continuare la cursuri. Uneori fac sacrificii mari pentru a putea face asta. Dar nu mă plâng! Dacă vreau o carieră în dans sau și în alt domeniu, este cea mai dificilă întrebare. Dacă ar fi să aleg cu inima, cu siguranță ar fi carieră în dans. Dacă aleg cu mintea, m-aș baza pe o carieră în domeniul Dreptului. Cumva, încerc să le fac față amândurora și sunt sigură că peste câțiva ani o să știu exact ce am de făcut. Cert este că nu voi renunța niciodată la dans, chiar dacă voi dansa doar pentru mine și nu va fi o carieră!”, a afirmat Corina Ungureanu.

2 Comments

  1. Pingback: Studentă la Drept, Corina Ungureanu dansează alături de o vedetă din România ! „A fi dansator este un stil de viață!” - Gorj 24

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.