Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În județul Vâlcea există singurul sat, probabil și din România, care are heliport. Dacă pe vremuri aici trăiau aproximativ 29 de familii, în prezent mai sunt doar 11 case locuite. În satul Tisa, căci despre el este vorba, oamenii încă se mai ajută între ei, chiar dacă nu o mai fac ca pe vremuri, iar biserica veghează de pe deal liniștea din acest cătun.

Ca sa ajungeți în acest loc aveți două variante, fie pe poteca care pleacă din Băile Olănești, prin pădure, după ce în prealabil trebuie să săriți un gard, fie cu mașina, mergând pe un drum forestier. Apropo de acest drum, chiar dacă este forestier se poate merge pe el cu orice tip de mașină, indiferent de anotimp.

Din câte am înțeles, în urma discuțiilor purtate cu localnicii, satul ar fi luat naștere prin anul 1.780, după ce două familii au trecutul muntele, dinspre Ardeal, pentru a se stabili în Țara Românească.

În prezent aici mai sunt doar câteva case locuite, multe fiind părăsite, ne mai având cine să treacă pe la ele. Din păcate, pentru două sau trei lupta cu timpul a fost prea dură, iar în prezent s-au făcut una cu pământul.

Mai trebuie să subliniez ceva cu privire la acest sat, fiind atât de frumos, inclusiv tovarășul Nicolae Ceaușescu avea o casa de protocol aici, și venea destul de des.

Să nu uit, dacă veți ajunge pe aici vă recomand să mergeți pe fiecare ulița a satului, să vorbiți cu bătrânii de aici și cu siguranța veți descoperi satul tradițional de altădată prin vorbele lor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.