Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

SEISMOGRAF 77Muzeul Ororilor Comunismului din România organizează expoziția „SEISMOGRAF ‘77 – Represiune și detenție politică 1977 – 1989”. Evenimentul va avea loc pe 23 și 24 decembrie, începând cu ora 10:00, la Veranda Mall, Obor.

„Expoziția se referă la perioada ceaușistă dintre 1977 si 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune. Seismograful marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război personal cu regimul comunist, dar și al celor care au fost protejați de dictatură, ca actori principali sau secundari în aparatul de control de partid și de stat.”, ne transmit reprezentanții muzeului.

Dacă veți merge să vedeți această expoziție veți putea descoperi și un parcurs istoric: „Din momentul în care vă veți decide să urmăriți traseul Seismografului, veți descoperi un parcurs istoric care începe abrupt, într-o mulțime ce părea mută în ianuarie 1977, și se încheie în larma vocilor acoperite de gloanțele Revoluției din Decembrie 1989. Seismograf ’77 este un instrument unic, deoarece este creat cu scopul de a identifica replicile revoltei sociale înainte de marele cutremur al tranziției din decembrie 1989. Toate pasajele și vocile sunt construite în oglindă, într-un itinerariu care vă va trece prin traumă, reprimare, adaptare și rezistență socială. Expoziția va ocupa coridorul de la nivelul 0, după Info-point și va fi deschisă publicului în intervalul orar al mall-ului, 10:00 – 22:00, în perioada 23 decembrie 2021 – 8 februarie 2022. Pentru accesul în oricare dintre spațiile din incintă, este necesar un Certificat Verde.”, ne precizează organizatorii evenimentului.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.