Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

17636754_1881919561875750_529120454855098633_oCaricaturistul gorjean Aurelian Șuță, cunoscut publicului sub numele de „Șai“, a câștigat trofeul „Mărul de aur” al festivalului cu același nume care a avut loc la Bistrița, la sfârșitul săptămânii trecute.

Premiul câștigat de „Șai“ este unul dintre cele mai râvnite de către caricaturiștii români. Și pentru Aurelian Șuță, primirea trofeului a fost o mare dorință care i s-a împlinit și reprezintă o recunoaștere a valorii sale.

„Festivalul de satiră și umor «Mărul de aur» de la Bistrița este un festival care vine cretacic, adică a ajuns la ediția a 33-a. Dacă facem un calcul simplu, putem să constatăm că s-a bucurat de prezența unor brand-uri din lumea caricaturii. Caricaturiștii consacrați ai revistei «Urzica» au expus acolo cu mulți ani în urmă. Am mai fost premiat la «Mărul de aur», dar nu am câștigat vreodată trofeul și pentru mine este cu atât mai important, cu cât îl vânam de multă vreme. Fără obligații deontologice, am putut să prezint niște lucrări eligibile și mi-am luat și «Mărul de aur»“, a spus caricaturistul gorjean.

17776788_1290107127691375_497137992_o

„Nume grele” la festivalul de la Bistrița

Festivalul „Mărul de aur” de la Bistrița a atras „nume grele” din domeniul satirei și al epigramei. „Este frumos că, așa cum sunt toate festivalurile de umor din România, manifestările includ atât produse satirice desenate, cât și scriituri, deoarece participă și foarte mulți epigramiști. Anul acesta, la Bistrița, a fost prezent George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, și, de asemenea, Ștefan Popa Popas, care girează cu numele său câteva festivaluri din țară”, a mai precizat Șai. La „Mărul de Aur» a fost premiat și epigramistul gorjean Marin Dobreanu.

Expoziție de caricaturi

Manifestarea s-a desfășurat la Casa Mărului, o stațiune de cercetare pomicolă. „În cadrul festivalului a fost și o secțiune de interpretare la care au participat și câteva grupuri satirice, care au evoluat pe scena Palatului Culturii“, a adăugat artistul gorjean. O parte dintre lucrările lui „Șai” vor putea fi văzute în cadrul unei expoziții care va fi vernisată joi, 6 aprilie, la Muzeul Județean de Istorie. Nu vor lipsi caricaturile cu oamenii din viața politică a județului Gorj, dar și desene cu tâlc.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.