Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tinerii care fac parte din echipa de robotică Tea-Borgs, din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, au avut parte de o nouă provocare. Aceștia au participat la o tabără națională de robotică, eveniment organizat la Beclean, Bistrița. Tea-Borgs a creat în trecut un robot special  Relic Recovery și a scris un Engineering Notebook. Echipa are 11 membri: Alexandra Pațica, Amza Andreea, Stoian Alexandru, Durlă Cosmin, Groza Iulia, Rădoi Iulian, Popeangă Mihnea, Bobei Otilia, Dăneț Paul, Tufiș-Lastoveschi Ștefan, Toropu Andrei, urmând a face recrutări la începutul anului școlar.

Echipa este împărțită (organizată) în mai multe subgrupe: programare, construcție și design și P.R. fiind coordonată de profesorul de informatică Nodea Eugen, iar din sezonul acesta și de lect. univ. Stoian Sorin Mirel, Universitatea Petroșani.

„Cea mai recentă acțiune în care am fost implicați însă a fost tabăra națională de robotică Erobocamp, organizată la Beclean de echipa Esentza Robotics, în care au participat Iulian Rădoi, Bobei Otilia, Popeangă Mihnea, Dăneț Paul și Stoian Alexandru, dar și eu, fiind însoțiți de Stoian Mirel. Aici am participat la diferite cursuri alături de profesori implicați în proiectul BRD First Tech Challenge by Nație Prin Educație: proiectare în software-ul Creo, construcție robot, how to demo, motivație, project management și chiar teatru.

Ne-am revăzut de asemenea cu echipele noastre prietene din diferite parți ale țării, dar ne-am și făcut prieteni noi alături de care am participat și la activități recreative: foc de tabără, seară de film, vizită la Băile Figa. Am fost provocați să schimbăm sistemul de prindere al robotului nostru în doar câteva zile, dar și să îl construim 3D pe calculator cu ajutorul Creo, iar la final toate echipele și-au prezentat proiectele și s-au ajutat reciproc în găsirea punctelor tari, precum și a celor slabe”, a precizat Andreea Amza, tânăra fiind membru al echipei Tea-Borgs.

Elevii CNTV au avut o activitate intensă în ultima perioadă, aceștia participând și la alte competiții din țară.

„După regionalele de la Timișoara am participat la campionatul național de la București, alături de alte 91 de echipe. Prima participare a fost o experiență extraordinară de unde am învățat diferite lucruri, interacționând şi cu echipele veterane. A trebuit să jucăm 5 meciuri în alianțe cu echipe cu care eram grupați aleatoriu pentru a fi o provocare cât mai mare care sa ne pună la încercare atât resursele tehnice cât și profesionalismul și unitatea echipei.
După terminarea sezonului am realizat diferite activități de promovare a roboticii, adresate în special copiilor, în cadrul unor evenimente organizate fie la bibliotecă, fie în centrul orașului. Cea mai de amploare activitate a fost Gorjbotics, realizată în parteneriat cu Technogods de la Liceul Ecaterina.
Evenimentul a avut loc la Teatrul  «Elvira Godeanu», unde am prezentat publicului experiențele noastre din timpul anului, ce a însemnat pentru noi construirea robotului, proiectarea și programarea, precum și ce probleme am întâmpinat”, a mai precizat Andreea Amza.

Tinerii se pregătesc temeinic pentru  următorul sezon al competiției – Rover Ruckus.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.