Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Viorel Gârbaciu, omul legendă al meleagurilor gorjenești, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. Omul de cultură suferise mai multe atacuri cerebrale, iar afecțiunile medicale de care suferea s-au agravat în ultima perioadă. Viorel Gârbaciu a fost scriitor, profesor de limba română și director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. 

Om cu rădăcini adânci în Gorj, Gârbaciu  a reușit să lase moșteniri demne de apreciat, printre acestea numrându-se grupurile folclorice înființate, respectiv Grupului „Măriile Gorjului”, Grupul bărbătesc „Ca la Gorj”, Ansamblul „Maria Lătărețu”, un teatru de păpuși, dar și altele. Mai mult, în vara anului 2014, Gârbaciu a fost premiat pentru întreaga sa activitate și pentru sârguința de care a dat dovadă în promovarea culturii. La acel moment, drept mulțumire, acesta le-a oferit autorităților imnul județului Gorj, melodie intitulată „Țara lui Brâncuși”.

S-a născut la 1 iulie 1948, a  pornit de la meseria de dactilograf, apoi a lucrat la Fabrica de Ciment, a fost  agent hidrotehnic, dascăl la Liceul din Peştişani, iar lista poate continua. Totuşi, dragostea pentru cultură l-a adus, începând din anul 2004, la Şcoala Populară de Artă Gorj, loc de unde s-a și pensionat. Viorel Gârbaciu a fost soț și tatăl devotat a doi băieți și rămâne, mai presus de toate, un om legendă al Gorjului, acesta  fiind printre cei care și-au pus amprenta pe viața cultural artistică a acestui județ.

Drum lin către cer!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.