Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

cele mai înguste străzi din Europa Una dintre cele mai înguste străzi din Europa se află în orașul Brașov, din județul cu același nume. Existența acestei străzi ne duce undeva spre secolul al XVII-lea, fiind folosită ca un simplu coridor, pentru a ajuta pompierii în munca lor.

Strada este aproape de centrul orașului, are o lungime de 80 de m, o lățime cuprinsă între 1,11 și 1,35 m, ocupând locul trei în Europa ca cea mai îngustă stradă.

Referitor la această stradă există o legendă care spune că în perioada medievală aici se ascundeau cuplurile pentru a se săruta în intimitate. Tot aici se ascundeau și tinerii îndragostiți ai căror parinti nu erau de acord cu relația lor. Aceeași legenda, care a rezistat peste ani, spune ca tinerii indragostiti care se săruta pe această stradă sunt destinați să rămână împreună toată viața.

cele mai înguste străzi din Europa Cei care veți merge să vă plimbați pe această stradă din Brașov veți putea vedea pe zidurile clădirilor mai multe declarații de dragoste, scrise de cei care au trecut pe aici, și totodată veți descoperi o stradă renovată, care arată exact ca acum 100 de ani.

În capatul străzii se află un muzeu privat ce merită să-l vizitați, muzeu ce se cheamă precum strada, deschis în anul 2016.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.