Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

După aproape un deceniu de activitate voluntară în lumea artistică, ca realizator și producător de evenimente pentru copii, Dorin Brozbă s-a hotărât să pună punct acestui capitol pentru a se dedica altor activități. Scriitorul Dorin Brozbă „va preda ștafeta” apropiaților săi.  „Mi-am dorit acest fapt mai demult, fiindcă am în lucru două filme documentare pentru 2019. Voi activa din linia a doua, iar evenimentele folclorice vor fi realizate de apropiații mei: Radu Popovici şi tânăra Antonia Stoian”, declară Dorin Brozbă pentru Revista Cult-ura.

În ultimii zece ani, Dorin Brozbă și-a dovedit profesionalismul organizând spectacole pentru copiii pasionați de folclorul românesc, îndrumându-le pașii pe calea succesului. Chiar dacă s-a retras din această lume, îi vor rămâne vii în amintire sutele de copii talentați pe care i-a urmărit evoluând pe scena festivalurilor concurs, din mai multe zone ale țării. Aceste staruri în ascensiune au pus în valoare, cu succes, emoția cântecului românesc și frumusețea portului tradițional.

„Astăzi, 11 septembrie 2018, după aproape un deceniu, activitatea mea voluntară de realizator și de producător de evenimente artistice pentru copii se încheie. În toată această perioadă îndelungată, cu spectacole de înaltă ținută înfăptuite la București, la Chișinău (Republica Moldova), la Românești (Botoșani), la Târgu Jiu, la Turnu-Severin, la Bălăcești, la Rovinari, la Alunu, la Horezu, la Curtișoara, la Suseni sau la Runcu, mi-au trecut prin mână sute și sute de copii frumoși, deștepți, talentați și ambițioși care vor să facă ceva în viață, iar mulți dintre ei sunt astăzi artiști în toată regula pe marile scene ale țării. Mi-aș fi dorit să fiu sprijinit mai mult de oamenii cu putere de decizie, însă, până la urmă, rămân amintirile și satisfacția că am fost un bun cetățean al acestei Românii Centenare (…)”, a postat Dorin Brozbă pe pagina sa de socializare.

Publicistul Dorin Brozbă le este recunoscător tuturor celor care l-au susținut și colaboratorilor săi și speră ca, de dragul copiilor și al folclorului, altcineva să continue ceea ce a început el, în urmă cu mai mulți ani; să promoveze tinerele talente pe scenele festivalurilor concurs.

Dorin Brozbă s-a angajat de la vârsta de 16 ani și 18 zile, fiind cel mai tânăr salariat din istoria Termocentralei Rovinari, iar debutul în presă l-a avut la 28 februarie 1981, exact la vârsta de 18 ani și jumătate, în săptâmânalul ,,Gazeta Gorjului”, ,,Gorjeanul” de astăzi, cu un material despre munca energeticienilor din Termocentrala Rovinari. Acesta este și autor al unor cărți despre mari personalități ale Gorjului și României.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.