Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu organizează o nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” Stelian Florescu, manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii. Scopul evenimentului este revitalizarea mişcării corale de amatori atât la nivelul şcolilor generale, cât şi al liceelor şi aşezămintelor de cultură.

Concursul se desfăşoară pe patru secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale, grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale și grupuri vocale, iar repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere, o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul international, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde.

Pentru înscrierea în concursul din data de 16 decembrie 2022, formațiile vor lua legătura cu Emilia Drăgotoiu Nanu, referent în cadrul CJCPCT Gorj, la numărul de telefon: 0724/589018.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică.

Se vor acorda premii pentru fiecare secţiune. De asemenea, va fi acordat un premiu special “Stelian Florescu” și un premiu pentru formaţie corală nou înfiinţată, oferite de CJCPCT Gorj, precum şi un premiu special, oferit de I.Ş.J. Gorj.

Evenimentul din data de 16 decembrie 2022, va începe la orele 18:00, la Casa Armatei din municipiul Târgu-Jiu, iar participarea este deschisă tuturor formaţiilor corale de adulţi şi de copii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.