Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În competiția intitulată „Idei din Țara lui Andrei” și finanțată de OMV Petrom au fost înscrise 11 proiecte din județul Gorj. Unul singur va primi finanțare din partea sponsorului: proiectul „Cercul meseriașilor electricieni” inițiat de reprezentanții Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu! Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de elevi participanți la acest cerc, pe perioada implementării proiectului, dar și alți 150 de elevi care vor desfășura ore de laborator tehnologic și instruire practică în spațiul amenajat cu ajutorul finanțării primite. Vor beneficia și generațiile următoare de elevi- viitori electricieni, dar și cadrele didactice.

Prin proiectul „Cercul meseriașilor electricieni”, Liceul Energetic Târgu-Jiu și-a propus înființarea și dotarea unui laborator de practică pentru electrotehnică și măsurări electrice necesar desfășurării orelor de laborator tehnologic și instruire practică pentru calificările profesionale electrician exploatare joasă tensiune la școala profesională, tehnician în instalații electrice, tehnician metrolog, tehnician în instalații electrice, tehnician electromecanic la liceu și tehnician energetician la școala postliceală. Perioada de implementare a proiectului declarat câștigător în competiția „Idei din Țara lui Andrei” este un an de zile. În acest timp, cadrele didactice de specialitate vor realiza un pachet integrat de lecții în format digital care să susțină pregătirea teoretică a elevilor și vor fi postate pe o platformă electronică pentru a fi accesate de către elevi și profesori. Astfel, după încheierea proiectului, orele de laborator tehnologic și instruire practică vor avea asigurat suportul teoretic și practic pentru realizarea unei instruiri moderne, care să combine strategii și metode de învățare noi și eficiente.

„Acest proiect aduce un plus de valoare școlii noastre prin dezvoltarea bazei materiale și integrarea tehnologiilor informatice moderne în pregătirea tinerilor. Asigurarea unui înalt grad de pregătire a elevilor noștri va permite integrarea acestora cu ușurință pe piața muncii dar și îndeplinirea misiunii asumate de către școala noastră. În același timp, implementarea proiectului va constitui un exemplu de bună practică, util unor viitoare parteneriate cu agenți economici, potențiali angajatori. Laboratorul va fi utilizat în scop didactic, la orele de laborator tehnologic și pregătire practică, conform programelor școlare în vigoare, pentru formarea elevilor aflați în curs de școlarizare la una dintre specializările domeniilor electric sau electromecanic”, a spus profesorul Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al unității de învățământ și inițiatoarea proiectului.

Valoarea acestuia este de peste 18.900 de euro, bani ce vor fi primiți de la OMV Petrom, inițiatorul campaniei „Idei din Țara lui Andrei”. Dotarea primită în urma implementării proiectului, va aduce prestigiu Liceului Energetic prin asigurarea bazei materiale pentru o mai bună pregătire practică a elevilor capabili de excelență- elevii participanți la olimpiadele de discipline tehnice- care vor obține premii la fazele județene și naționale. Implementarea proiectului va contribui la dezvoltarea personală a tinerilor, la îmbunătățirea cunoștințelor despre antreprenoriat, la creșterea motivației și a încrederii în sine.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.