Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Proiectul „Petroșani – Capitala Participării Tinerilor în Valea Jiului”, implementat de Asociația Academia pentru Democrație, Comunitate și Mediu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroșani,  s-a încheiat. În cadrul acestuia, 115 de elevi ai Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” și Colegiului Economic ”Hermes” au învățat ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia.

În perioada de desfășurare a proiectului, tinerii au avut ocazia să discute cu oameni care dețin expertiză în domeniul participării publice, putând să înțeleagă ce înseamnă participarea publică a cetățenilor pentru comunitatea locală.

„La finalul proiectului, putem spune că tinerii sunt dornici să devină cetățeni activi ai comunității. Este însă nevoie de acordarea unei atenții mai mari din partea celor care conduc comunitățile și, așa cum   ne-au spus chiar ei, de mai mult realism” au precizat organizatorii.

Proiectul “Petroșani – Capitala Participării Tinerilor în Valea Jiului” a avut ca obiective apropierea tinerilor din Municipiul Petroșani de comunitatea locală, creșterea competențelor tinerilor din Municipiul Petroșani și creșterea ratei de angajare a acestora după finalizarea studiilor.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.