Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

62997-640x360-tube-signSeria filmelor documentare revine la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din această săptămână. Persoanele care doresc să afle povestea inedită a primei rețele de metrou, care are peste 150 de ani, sunt așteptate la muzeu joi. Proiectul este realizat în colaborare cu British Council din București.
Documentarul prezintă istoria secretă a metroului. „Vă invităm joi, 15 septembrie 2016, în prima săptămână a noului an școlar să vizionați documentarul «Metroul Londonez: O istorie Necunoscută » / «The Tube: An Underground History »”, realizat în anul 2013 de către regizorul britanic James House.  Documentarul ne vorbește despre povestea metroului prin ochii celor care lucrează în administrarea sa. Supraveghetorul stației Farringdon, Ian MacPherson, ne priestmangoode_new_tube_for_london2dezvăluie câteva lucruri despre acest punct de oprire  – terminalul original, contruit în 1860, amintindu-și apoi de zilele negre din King Cross în anii 1980. Conductorul de pe linia Piccadilly, Dylan Glenister explică de ce fiecare  stație edwardiană de pe linia sa are un placaj unic și cum, în anii 1930, construcția de stații noi a dus la extinderea granițelor Londrei. Mike Ashworth, Șeful Departamentului de Design și Patrimoniu, vorbește despre predecesorul său, pionier  al branding-ului în anii 1920, iar Steve Parkinson, asistent de relații cu publicul, vorbește despre noul val de recrutări care a avut loc în Caraibe în anii 1950. Având acces privilegiat la stațiile ieșite din uz și la materiale rare de arhivă, documentarul ne prezintă istoria secretă a metroului, dezvăluind de ce a fost construit de fapt și cum a contribuit la modelarea Londrei”, a informat Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

Proiecția de film va începe de la ora 17:00, la sediul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din strada Geneva, nr. 8, municipiul Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.