Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Prima ediție a concursului județean „Sfintele Sărbători Pascale în Ochii Copiilor” a avut loc în Joia Mare la Rovinari, la Catedrala din localitate fiind organizată o frumoasă expoziție care a cuprins o parte dintre lucrările trimise de copii din țară, participanți la competiție. Concursul este organizat pe patru secțiuni și a avut ca obiective cultivarea creativităţii, a sensibilităţii artistice, a simţului estetic şi dezvoltarea personalităţii copiilor.

concurs rovinari 1 concurs rovinari 3

Prima ediţie a concursului judeţean cu participare naţională, iniţiat de către Şcoala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, a debutat în Joia Mare, prin organizarea expoziţiei de produse artistico-plastice. În cadrul expoziției, care va rămâne o perioadă în biserica parohială din orașul Rovinari, pot fi admirate doar o parte dintre lucrările trimise de elevi din toată țara. Proiectul a avut ca obiective cultivarea creativităţii, a sensibilităţii artistice, a simţului estetic şi dezvoltarea personalităţii copiilor. De asemenea, potrivit dascălului Delia Adam, coordonator proiecte şi programe educative din Şcoala Gimnazială Nr. 3 Rovinari, şi promovarea imaginii şcolii în comunitatea locală, cât şi în afara judeţului, a fost unul dintre obiectivele îndeplinite cu succes.„Acest concurs, care are patru secţiuni, a făcut parte din parteneriatul educaţional judeţean iniţiat de către profesorul Irina Negomireanu şi implementat cu ajutorul echipei de proiect şi a elevilor din Școala Gimnazială Nr. 3 Rovinari. Organizarea expoziţiei la catedrala oraşului a fost o modalitate de a asigura vizibilitatea proiectului nostru. De asemenea, este și o continuare a colaborării cu preotul paroh Robert Ţintă de la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Prima ediţie a concursului s-a bucurat de o participare numeroasă, elevii trimițând de lucrări artistico-plastice deosebite. O parte din lucrările primite în cadrul acestui concurs pot fi admirate la Catedrala din Rovinari!”, a declarat profesor Laura Gheorghiță-Schipor, directorul unității de învățământ.

Irina Negomireanu este tânăra profesoară care a inițiat acest concurs, punând bazele unui parteneriat județean important. „Prin prezentul proiect ne dorim să exprimăm cât mai intens că Iisus Hristos este o prezenţă permanentă în viața noastră şi că elevii pot să valorifice potenţialul spiritual personal prin lucrări artistice care se regăsesc în modul în care ne îmbogăţesc sufletul”, a spus profesorul Irina Negomireanu de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Rovinari.

concurs Rovinari 2 concurs rovinari 4

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.