Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

  13348836_10206445851293710_1077267853_nClaudiu Latea va împlini 18 ani vara aceasta și este un alt elev model care aduce mândrie profesorilor și Colegiului Tehnic Motru. De câțiva ani, Claudiu Latea aduce premii importante acestei unități de învățământ, fiind pasionat de electronică. Despre sine, Claudiu spune că de mic îi plăcea să desfacă jucăriile mecanizate și să își dea seama singur cum funcționează. Deși de câțiva ani familia lui s-a destrămat, iar el și sora au fost dați în plasament, adolescentul învață cu pasiune și știe că doar muncind va reuși în viață.

Pe 1 august, Claudiu Adrian Latea va deveni major, iar vara aceasta va pleca la mama sa în Franța. Acum este elev în clasa a XI-a și va face ultimul an de liceu în Franța, la Paris, urmând ca și facultatea să o facă tot aici. Viața nu a fost blândă cu băiatul, dar Claudiu Latea a știut că va reuși dacă va învăța și dacă va fi serios în tot ceea ce face. La doar 13 ani a fost dat în Centrul de Plasament Familial din Târgu-Cărbuneşti şi, mai târziu, în Motru, după ce părinții s-au despărțit. „M-am născut în orașul Rovinari. Am studiat la Școală Generală nr. 2 Motru, clasele a VII-a și a VIII-a și clasele a V-a și a VI-a la Școala Generală nr. 1 Raci din comuna Negomir, unde aveam bunicii paterni, iar acum sunt elev la Colegiul Tehnic Motru. Mai am o soră și un frate, amândoi sunt mai mici. Familia mea nu este ca o familie obișnuită, căci părinții mei sunt despărțiți. Mama mea este plecată în Franța, la Paris, iar tatăl meu este plecat la Satu Mare. Eu și sora mea suntem în plasament la familia Scoicaru. Cei din această minunată familie ne sunt mereu aproape, ne-am simțit extraordinar la dânșii mereu. În familia Scoicaru mă simt ca şi cum ar fi familia mea, aceasta este o familie deosebită”, a spus Claudiu Latea.

13348754_10206445828933151_975437600_nElectronica, marea sa pasiune

În ciuda situației sale familiale, adolescentul învață foarte bine. Anul acesta, Claudiu Latea a câștigat mențiune la Olimpiada Națională de Electronică, Automatizări și Telecomunicații ce a avut loc la Brașov. În 2015, Claudiu Latea a revenit la Motru ca și câştigător al concursului 3E – Electrotehnică, Electronică, Electromecanică, atât pe echipe, cât şi individual. Claudiu face cinste acestei unități de învățământ. Mariana Tutunaru, dirigintă, a vorbit cu mult drag despre acest copil într-o postare pe pagina de socializare a unității școlare: „Dacă-l vezi pe Claudiu, nu poţi să nu-i observi bunătatea şi veselia… Deşi viaţa lui a fost şi este mai încercată decât a altor adolescenţi de aceeaşi vârstă, nimic din toate acestea nu i-au umbrit firea veselă, pusă parcă oricând să facă o năzdrăvănie de copilandru. A venit la profilul tehnic, specialitatea electronică şi automatizări din pasiune şi s-a făcut remarcat prin rapiditatea cu care-şi însuşeşte şi aplică tot ceea ce învaţă. Aş fi bucuroasă să urmeze acest profil, să se realizeze şi să-şi canalizeze aptitudinile tehnice cu care a fost înzestrat în ciuda faptului că cei pe care-i iubeşte şi de care este atât de legat nu pot fi momentan lângă el. Îi sunt alături atâţia oameni, care-l apreciază şi care-i călăuzesc paşii spre un viitor frumos: familia la care locuieşte, prietenii, colegii şi profesorii”. „Claudiu este un elev cu care Colegiul Tehnic se poate mândri. Am avut plăcerea să-i fiu profesor şi m-a surprins plăcut atenţia cu care urmărea orele, interesul şi dorinţa de a înţelege fenomenele şi modul de funcţionare al aparatelor prezentate, un elev făcut pentru partea tehnică, un elev avid de cunoştinţe tehnice. La el, totul vine de la sine fără efort deosebit şi că înţelege foarte uşor această latură a obiectelor, fapt pe care l-am observat şi la orele de curs. În câteva cuvinte: un elev pe care orice profesor ar dori să-l aibă la clasă. Îi doresc mult succes în viitor!”, a spus profesorul Nicolae Firuți de la CT Motru.

13336239_10206445839013403_762755821_nVa studia în Franța

În vara acestui an, după finalizarea studiilor, mai exact a clasei a XI-a, Claudiu Latea va pleca alături de sora sa la mama lor, stabilită în Paris. Acolo, Claudiu își va continua liceul și apoi se va înscrie la o facultate pe profilul său preferat. „Pe viitor vreau să urmez o facultate tot în domeniul electronicii. Nu trebuie să mă pregătesc prea mult căci majoritatea prind din clasă, dar pentru olimpiadă m-am pregătit din greu! În cinci ani mă văd ieșind de pe porțile unei facultății ca inginer. Dintotdeauna sunt pasionat de electronică, de mic îmi plăcea să desfac jucăriile mecanizate să văd cum funcționează”, a adăugat Claudiu Latea.

Pasionat de origami

De câțiva ani, Claudiu este pasionat de origami și a devenit un adevărat artist. Deși această artă cere multă migală, băiatul stă bine la capitolul răbdare. Pasionat de origami, își uimeşte de fiecare dată cu lucrările sale atât colegii, cât și profesorii. „Cere multă migală arta origami, dar după câteva ore de lucru pot face orice. În timpul liber am diferite activități: ori joc baschet ori fac origami. În general citesc cărți de acțiune SF”, a declarat elevul.

Distribuie:

1 Comment

  • palincas, 31 mai 2016 @ 10:08 Reply

    Bravo sa continui tot asa mama te sustine din toate puntele de vedere si sa sti ca sunt foarte mîndra de rezultatele tale si stiu ca poti si mai mult mama are încredere în capacitatea ta te iubeste mami

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.