Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cele mai frumoase obiective turistice naturale ascunse ale orașului Uricani, din Valea Jiului, județul Hunedoara, sunt Cheile Urzicarului, podul natural din Dâlma Ciocanelor și Scocul Urzicarului.

Pentru a vizita Scocul Urzicarului trebuie să mergem pe DN 66 A dinspre Uricani spre Câmpușel, prin localitățile Valea de Brazi, Câmpu lui Neag, iar după 10 km parcurși din localitatea Câmpu lui Neag vom ajunge într-o pajiște alpină unde sunt aproape mereu căpițe de fân, loc numit Câmpul Mielului.

Poteca turistică tematică urmărește valea seacă formată de pârâul Urzicarului și traversează cheile seci formate de aceste. După parcurgerea unei poieni ce se deschide atipic pe parcursul traseului, începe o urcare mai dificilă, ce aduce în atenția călătorului două praguri de stâncă ce trebuie traversate cu mare grijă.

După parcurgerea ultimului segment de potecă îngustă și abruptă, direcția traseului se schimbă spre stânga, apoi urcă drept în sus pentru o porțiune de aproximativ 50 m și cotește la dreapta pentru a ajunge la Scocul Urzicarului, aflat deasupra, pe partea stângă.

Reîntoacerea se face pe acealaș traseu până la Câmpul Mielului.

Un farmec aparte îl au cheile modelate de ghețari în perioada ultimei glaciațiuni, pe care poteca le traversează, Urieșul din Scocul Urzicarului și în final Podul suspendat.

 

Este un traseu cu grad de dificultate medie spre dificilă, având o diferență de nivel de 800 m și care nu poate fi parcurs în sezonul de iarnă. Traseul poate fi parcurs doar la pas având și câteva pasaje mai dificile.

Deoarece traseul traversează cheile și câteva săritori, există pasaje cu risc de alunecare sau cădere în gol, au fost construite scări de lemn sau instalate scări din cablu de oțel de 12 mm și balustrade.

Timpul recomandat de parcurgere a traseului și vizitare a Scocului Urzicarului,

Cheilor Urzicarului și a Podului Natural din Dâlma Ciocanelor este de 4 – 5 ore.

Lungime traseu – 4 km.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.