Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Distracție pe firul de oțelEchipaţi corespunzător şi cu dorinţa de a trăi experienţe noi, mai mulţi tineri au prins curaj şi s-au aventurat pe cele mai înalte stânci din localitatea Baia de Fier, judeţul Gorj. Lungi de sute de metri, traseele au fost escaladate de iubitorii de adrenalină.

”Oamenii şi maşinile se văd aşa micuţe, ca nişte furnici. Mă simt liberă, simt adrenalină aici sus, mă simt foarte bine. Am mai făcut alte trasee de Via Ferrata, cum ar fi Pantera Roz, traseul acela pe munte, dar astăzi prin peșteră şi o să facem şi Amfiteatrul Zmeilor. O să fie pentru prima dată”, a spus Adina Păiuş.
Deşi sunt dificile de parcurs, iubitorii de senzaţii tari spun că sentimentul este unul unic: ”Simt libertate. Este ca şi cum ai fi un şoim sau o pasăre care zboară deasupra lumii, peste acoperişul lumii. Este minunat”, spune Ionuț.

Distracție pe firul de oțelÎn Baia de Fier sunt 20 de de trasee ce pot fi escaladate, iar fiecare dintre ele au un anumit grad de dificultate. Pe stâncile abrupte am întâlnit-o şi pe Giuliana care a escaladat un traseu care îi poartă numele.
”Am fost pe traseul Giuliana. Am fost pentru prima dată când l-am făcut. Mi-a plăcut mult. Este un traseu mai uşor. Este o senzaţie de mândrie, sincer, dar şi de bucurie. Faci ceva ce îţi poartă numele şi este foarte frumos”, a spus Giuliana.

Distracție pe firul de oțelPentru a putea escalada un astfel de traseu de Via Ferrata, turiştii au nevoie de echipament adecvat: ” Echipamentul este obligatoriu, respectiv cască ham cu lonje plus echipamentul muntelui, o încălţăminte adecvată muntelui, o îmbrăcăminte care să-i permită o lejeritate de mişcare şi să-i creeze un confort atât termic cât şi de mişcare”, a declarat Dan Chiriac, administratorul parcului Via Ferrata.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.