Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

peytronela 3Chipul său senin, cu ochi mari, cucereşte publicul încă dinainte ca Petronela Bîrsilă să înceapă să cânte. Fetița în vârstă de 14 ani este din Motru și cântă precum îngerii! De-a lungul ultimilor ani, eleva Colegiului „George Coșbuc” a câștigat zeci de premii la concursurile la care a participat. De doi ani a descoperit și naiul, instrument la care are rezultate foarte bune. Iubește muzica, lumea satului, tradițiile gorjenești și lucrurile simple. Petronela Bîrsilă oferă o adevărată lecție de viață, chiar dacă este o copilă.

Petronela Bîrsilă a crescut la Motru, fetiţa cu un talent pe măsură învăţând să cânte și să prețuiască lucrurile simple tot aici. Mai are două surori și un frate, ea fiind cea mai mică dintre ei. În ciuda faptului că este cea mai mică dintre frați, Petronela este cea mai talentată: cântă la nai și cu vocea, fiind răsplătită pentru talentul pe care îl are cu zeci de diplome, trofee și premii la concursurile și petronela 2olimpiadele la care a participat în ultimii ani. Dragostea pentru muzica populară a descoperit-o la cinci ani, iar când avea opt ani, mama sa a înscris-o la Școala Populară de Artă, unde a făcut cursuri de canto-popular. În urmă cu doi ani a învățat să cânte și la nai. Petronela Bîrsilă a participat la Festivalul „Cântec drag din plai străbun”, care a avut loc la Vaslui, în perioada 9-10 aprilie. Fetiţa a câștigat cinci premii, iar juriul a fost impresionat de prestația sa. Despre premiile câștigate în ultimele două săptămâni, copila spune că îi sunt foarte dragi. „Acum doi ani am descoperit naiul, care mă fascinează, trebuie să recunosc! Din fericire, poate și pentru că îmi place atât de mult, am rezultate foarte bune. Profesor pe partea vocală îmi este doamna Cristina Boian, iar pe partea instrumentala domnul profesor doctor Ștefan Popescu. De exemplu, în ultimele două săptămâni am obținut: Premiul III la Festivalul «Euro Music 2016 » – voce, Premiul III la Festivalul «Euro Music 2016» – la nai, Premiul III la Festivalul Național «Floare de tei-Corabia », Premiul I la Festivalul «La izvor de cântec oltenesc-Craiova», Premiul I la nai, la fluier și la voce la un festival în comuna Șimnicul de Sus, județul Dolj. Acum, sâmbătă și duminică voi participa la încă două festivaluri la București”, a spus Petronela Bîrsilă.

petronelaCrede în Dumnezeu și în muncă!

Copila are în palmares zeci de diplome, 15 trofee și 12 medalii și spune că toate sunt importante, căci a muncit pentru fiecare în parte. Este un copil care nu a avut o viață ușoară, dar care, în ciuda vârstei fragede, este matur și știe să treacă zâmbind și încrezător peste greutățile vieții. Își ajută mereu mama, mai ales că aceasta îi este alături în orice moment. „Pe lângă muzica vocală și instrumentală, îmi place să pictez. Timpul liber mi-l petrec studiind la voce, nai și învățând.  Îmi place să citesc cărți de aventură și cărți de poezii. Iubesc natura, lucrurile simple, mai ales că mama m-a învățat lucrurile acestea. Amândouă credem în Dumnezeu, iar El ne-a ajutat mereu. De exemplu, acum mai bine de o lună de zile, am primit un cadou minunat. Dumnezeu a făcut în așa fel să întâlnesc niște oameni cu suflet bun ce m-au ajutat să îmi duc visul de a avea un nai profesionist la împlinire. Prin muncă o să reușesc să îmi împlinesc visele, să ajung cât mai sus pe scenele muzicale ale țării, să învăț cât mai multe lucruri, să fiu din ce în ce mai bună, și la voce și la nai”, a declarat Petronela Bîrsilă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.