Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziția „Personalități culturale din Oltenia” care se desfășoară în data de 14 Iunie 2022, începând cu ora 13:00, la Clubul Artelor din cadrul Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin, adună o serie de personalități din cultura oltenească și este o expoziție In Memoriam Sorin Vitan.

Sub patronajul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Gorj, curatorul Teodor Dădălău a inițiat împreună cu graficianul Codruț Duduman această expoziție, ce se va repeta într-un format mai amplu la Biblioteca Națională a României din București. Lucrările sunt realizate în tehnică grafică și din punct de vedere stilistic Codruț Duduman a optat pentru o abordare figurativ – expresionistă urmărind legătura intrinsecă a desenului cu paleta restrânsă a tonurilor grave de gri, oferind o anume notă sobră pe măsura structurii arhitecturale a personalităților redate.

„S-a avut în vedere aportul cultural și artistic adus societății și reverberația acestuia din perspectivă axiologică. Consider că atât memoria domnului Sorin Vitan, cât și a celor reprezentați grafic, se cere a fi păstrată vie în conștiința colectivă, cât și în istoria unui neam bogat, în repere fundamentale”, a precizat graficianul din Baia Mare, Codruț Duduman.

Codruț Duduman nu este la prima expoziție organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Portretele realizate în creion arată o tehnică aparte a artistului din Bacău, așadar vă așteptăm la vernisarea expoziției marți, 14 iunie 2022, ora 13.05, la Palatul “Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Drobeta Turnu Severin și Palatul Teodor Costescu Drobeta Turnu Severin.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.