Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj si Palatul Copiilor din Târgu Jiu organizează sâmbătă, 24 februarie 2024, un spectacol cu ocazia sărbătorii de Dragobete. Gorjenii de toate vârstele sunt invitați începând cu ora 12:00 în fața sediului CJCPCT Gorj pentru a vedea un spectacol dedicat dragostei.

Dragobetele este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Sărbătoarea are o tradiţie milenară şi marchează începutul primăverii, renaşterea naturii. Este specifică zonei de sud a ţării: Oltenia, Muntenia şi parţial Dobrogea.

Ansamblul „Privighetorile Gorjului”, condus de Emilia Drăgotoiu Nanu va prezenta mai multe cântece dedicate dragostei la români, iar managerul CJCPCT Gorj, Pompiliu Ciolacu va avea un moment poetic. Elevi ai Palatului Copiilor din Târgu Jiu vor fi prezenți la spectacolul de Dragobete,  Ziua Îndrăgostiților la români, cu muzică folk.

Numeroasele legende și tradiții legate de sărbătoarea dragostei la români se pierd  însă din păcate, așa că vă invităm să păstrăm și să sărbătorim iubirea tradițional românește sâmbătă, 24 februarie 2024, de la ora 12.00, în fața sediului CJCPCT Gorj.
Daniela Gapșea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.