Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

parcParcul Central al municipiului Târgu-Jiu urmează să fie  modernizat de anul viitor, valoarea investiției fiind de 13, 7 milioane de lei. Aleșii locali ai orașului au aprobat în ultima ședință de Consiliu Local documentația pentru avizarea lucrărilor pentru obiectivul „Restaurarea Grădinii Publice din municipiu”.

Proiectul va fi realizat prin fonduri europene. „Printre elementele principale ale proiectului se numără amenajarea peisagistică a parcului, care cuprinde pe lângă crearea de noi zone decorative cu compoziţii arboricole şi floricole, reamenajarea aleilor din Parcul Central cu pavaj decorativ, amenajarea unor noi alei, atât pietonale, cât şi ciclabile, refacerea împrejmuirii şi a iluminatului public şi peisagistic”, anunță reprezentanții autorității locale.

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu-Jiu „obiectivele restaurării Parcului Central vor fi: restaurarea plantațiilor și întărirea lor cu elemente noi. Va fi realizată Grădina Franceză în partea de nord a Parcului și rondul de stejari în partea de sud, vor fi corectate traseele unor alei, aleile vor fi, de asemenea, pavate corespunzător și vor fi amenajate intrări noi din strada Constantin Brâncuși. În partea de nord va fi restaurat Castelul de Apă, se vor construi gradene ale Teatrului de vară etc. Va fi restaurată fântâna barocă, va fi amenajată o platformă pentru activități în aer liber, se va reface sistemul de iluminat public și vor fi renovate gardul și porțile de acces în parc. Vor fi realizate și trei noi fântâni arteziene”.

Administrația publică locală dorește să demareze investiția, cel mai probabil, în anul 2017, iar durata lucrărilor este de 30 de luni.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.