Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Christian Mihai BuzăTinerii au diferite pasiuni, unora le place să joace fotbal, altora să joace baschet, iar unora le place să meargă pe munte. În același timp, avem tineri pasionați de mașini, poezie sau, de ce nu, chiar de mâncare. În rândurile următoare vom cunoaște un tânăr din Târgu Jiu pasionat de modă, care a muncit mult să ajungă la nivelul în care a ajuns astăzi, și care în unele situații a trebuit să se lupte chiar și cu mentalitatea celor din jur. Christian Mihai Buză, căci despre el este vorba, este elev al Liceului de Arte din Târgu Jiu, are deja câteva colecții la activ, dar și câteva apariții pe posturile națională.
Reporter: Christian, nu am mai vorbit de ceva timp, dar cu toate acestea ți-am urmărit evoluția din ultima perioadă și am observat că ai început să crești frumos. Ce ne poți spune despre ultimele tale proiect?

Buză Christian Mihai: Printre ultimele mele proiecte se regăsește și cea mai recenta colecție vestimentară realizată de mine și anume BRIDE 21, prin acestă colecție am reinterpretat 3 modele de rochii de mireasă punându mi in valoare imaginația, creativitatea și amprenta personală

Christian Mihai BuzăReporter: Am văzut că ai avut o colaborare și cu Muzeul „Constantin Brâncuși”. În ce a constat această colaborare și cum ai ajuns să lucrezi cu cei care conduc acest muzeu din Târgu Jiu?

Buză Christian Mihai: Colaborarea cu Muzeul “Constantin Brâncuși” a constat în lansarea Colecției BRIDE 21 și am ajuns să lucrez cu conducerea muzeului prin activitățile pe care Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” le are in parteneriat cu acestă instituție. Aflându-mă în pragul lansării colecției m-am gândit că Muzeul Brâncuși ar fii cel mai potrivit loc pentru acest eveniment, conducerea muzeului primindu-mă cu tot dragul și sprijinindu-mă în realizarea acestui eveniment.

Reporter: În același timp, am văzut că ai apărut și la posturile naționale de televiziune cu creațiile tale, cum ai reușit să faci acest lucru, cum au luat oamenii legătura cu tine și cât de mult te-au ajutat aceste apariții în evoluția ta?

Christian Mihai BuzăBuză Christian Mihai: Cea mai recentă apariție a mea tv a fost la o televiziune națională și anume TVR unde am fost invitat de către doamna Marina Almasan să fac parte dintr-o emisiune de-a dumneaei și anume Femei de 10 Bărbați de 10, în care mi-am prezentat două Colecții vestimentare, mai exact RECICLABIL 2020 și BRIDE 21.

 Reporter: Că tot vorbim despre evoluția ta. Știu că una dintre dezamăgirile tale este că nu ai putut studia această pasiune în liceu, de ce te-a dezamăgit acest lucru și ce consideri că ar trebui schimbat ca elevii să poată studia, pe lângă matematică, istorie, biologie, si acele materii care sa-i ajute să-și dezvolte pasiunea și să-și aleaga drumul corect în viață?

Christian Mihai BuzăBuză Christian Mihai: Nu pot spune ca a fost chiar o dezamagire faptul că nu am putut studia moda în liceu, dar îmi doream foarte mult acest lucru gândindu-mă ca m-ar ajuta în acumularea mai multor informații în acest domeniu. Dar pe altă parte pot spune că m-a ajutat foarte mult și pictura pentru ca mi-am îmbunătățit această pasiune, iar această pasiune o aplic în modă, în realizarea diferitor modele pictate manual pe diferite creații.

Consider că elevii, care au o înclinație spre artă indiferent din ce domeniu artistic vorbim, să meargă la o unitate de învățământ specializată în aceste domenii artistice, cum ar fii licee de artă, facultăți de artă, ateliere de creație. Pentru că nu toată lumea este făcută pentru a deveni biolog, informatician sau matematician, fiecare dintre noi suntem diferiți și ne construim propriul viitor făcând exact ce ne place, urmând ca din aceste lucruri să vină și rezultatele și chiar cariera.

 Reporter: Ce crezi că te avantajează mai mult din punct de vedere al modei, ce crezi că poți aduce în plus, față de ce se face în prezent în acest domeniu, și până unde vrei să ajungi cu pasiunea ta?

Christian Mihai BuzăBuză Christian Mihai: Consider că avantajul meu în modă este imaginația și creativitatea unică pe care o am. Un plus în acest domeniu îl pot aduce prin creațiile mele în care pun suflet și mă dedic complet realizându-le după propriile idei și fără să mă inspir de la alți designeri, singura mea imaginație fiind natura, trecutul nostru ca și popor, dar și prezentul.

 Reporter: Știu că toate produsele pe care tu le faci sunt cusute manual. Cam cât îți ia până realizezi un produs, și în același timp la ce produs ai lucrat cel mai mult ca timp, și pe care l-a făcut cel mai repede?

 Buză Christian Mihai: Da, toate produsele realizate până în prezent au fost cusute manual, iar timpul realizării unui produs diferă în funcție de cât material folosesc, și cât de complexă este ținuta. Produsul la care am lucrat cel mai mult a fost rochia cea galbenă din colecția Reciclabil, la care am lucrat în jur de o lună, iar cel mai rapid produs a fost realizat în câteva ore.

 Reporter: Cum îți alegi modele pentru piesele tale? Te consulți cu ele înainte să probeze un produs realizat de tine? Ai avut situații în care ai vrut să îmbraci o fată cu o anumită rochie de exemplu, dar în ultimul moment ți-ai dat seama că i-ar sta mai bine cu altceva?

 Buză Christian Mihai: Modele mi le aleg în funcție de creații, fiecare model probându-și ținuta înainte de a intra pe scenă, iar până acum nu am întâmpinat situații în care să schimb o ținută de la un model la altul.

 Reporter: Aș vrea să ne spui dacă există o legătură între atitudinea noastră și ținutele ce le purtăm în fiecare zi?  Dacă da, care ar fi această legătură și cum ne influențează ea pe noi?

Christian Mihai BuzăBuză Christian Mihai: Cu siguranță atitudinea înseamnă foarte mult în momentul în care alegi să porți o ținută, deoarce fiecare dintre noi prin atitudinea sa dă viața hainelor de pe el. Poti avea o ținută foarte bună, din punct de vedere stilistic, dar să nu ai atitudinea potrivită, acest lucru influențând o stare de disconfort.

 Reporter: Am văzut că ți-ai sărbătorit majoratul de curând, în primul rând la mulți ani! Din pozele ce le-am văzut legate de acest eveniment, din viața ta, mi-am dat seama că ai avut o anumită temă a petrecerii, chiar și a hainelor purtate. Care a fost această temă, cum ti-a venit ideea să abordezi această temă și cât ți-a luat până ai pregătit acest eveniment, dar și aceste ținute?

Buză Christian Mihai:  Petrecerea majoratului meu am hotărât să o organizez mai devreme decât ziua în care aș fii împlinit 18 ani, aceea fiind 7 Noiembrie, dar de pe atunci se zvonea despre situația epidemiologică scăpată de sub control din prezent, și am luat decizia să o organizez la sfârșitul luni august. În același timp, am ales să organizez acest eveniment cu o tematică specifică, aceea fiind GOLD AND BLACK. Pot să vă spun că ținuta mea, dar și a familiei mele, au fost realizate de cunoscutul meșter popular Ciuncanu Gheorghe, de la Tismana

Christian Mihai BuzăReporter: Până acum ai fost contactat de anumite persoane să le faci diverse ținute pentru anumite eveniment și dacă da care ar fi aceste ținute? Totodată, dacă cineva ar vrea s-ți ceară sfatul cu privire la anumite obiecte vestimentare i l-ai acorda, și dacă da de ce?

 Buză Christian Mihai: Da pot spune ca am fost contactat de anumite persoane cerându-mi ajutorul în realizarea ținutelor pentru diferite evenimente speciale din viața lor, în mare parte au fost ținute de seara. De fiecare data am răspuns tuturor persoanelor care îmi cer părerea și o voi face de fiecare dată.

 Reporter: Și ca de încheiere, ce le recomanzi celor care se lasă influențați de anumite persoane, gen că IA nu se poartă decât cu costumul popular, și care nu au curajul să se îmbrace așa cum vor ei mergând pe ideea să nu fie judecați de cei din jurul lor?

 Buză Christian Mihai: Proiectele de viitor sunt realizarea mapei pentru facultate, care consta în lansarea unei noi colecții la începutul anului 2022, dar și diverse schițe vestimentare. Totodată, sfatul meu este să poarte ce le place lor în primul rând, să se simtă ei bine în hainele pe care le poartă și sa lase deoparte gura lumi. Iar în legătură cu IA, care a devenit o piesa vestimentară extrem de purtabilă in zilele noastre, le pot spune tuturor că-n anumite concepte stilistice IA se poate purta oricând.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.