Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Primul eveniment al anului organizat pe scena Operei Naționale din București este opera lui Gaetano Donizetti „Lucia di Lammermoor”, un spectacol semnat de Andrei Șerban. Reprezentațiile spectacolului vor avea loc pe 12 și 13 ianuarie, începând cu ora 18:30.

Opera „Lucia di Lammermoor” pe scena Operei Naționale din București

„După succesul pe care l-au înregistrat cele două montări memorabile la Opera din Chicago și la Opéra Bastille din Paris, Andrei Șerban a revenit la lucrarea compusă de Gaetano Donizetti la Opera Națională București. După o absență de patru ani din repertoriu, la cererea publicului, spectacolul semnat de Andrei Șerban iese din nou la rampă, pregătit de reprezentații în regim sold out așa cum s-au desfășurat de-a lungul timpului.” au transmis reprezentanții Operei Naționale din București.

Orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale București vor evolua sub bagheta dirijorului Iurie Florea. Decorul este semnat de Octavian Neculai, iar costumele de Lia Manțoc. Spectatorii sunt invitați să se bucure de o distribuție de excepție, din care vor face parte Lucia Ashton: Veronica Anuşca / Cristina Maria Oltean; Lord Enrico Ashton: Adrian Mărcan / Alexandru Constantin; Sir Edgardo di Ravenswood:  Florin Guzgă – invitat / Liviu Indricău; Lord Arturo Bucklaw: Andrei Lazăr; Raimondo Bidebent: Leonard Bernad / Dan Popescu; Alisa: Sorana Negrea / Florena Radu – invitată; Normanno: Valentin Racoveanu.

„Lucia poate să provoace pasiune, revoltă, tristeţe, bucurie, furie…”

„Lucia di Lammermoor” de Donizetti este o capodoperă a romantismului italian, una dintre cele mai mari creații ale belcanto-ului, despre care Andrei Șerban afirma: „Lucia poate să provoace pasiune, revoltă, tristeţe, bucurie, furie, dar în acelaşi timp am vrut să evoc senzaţia că idealul, nu e pentru viitor, ci pentru acum, ca să simţim în teatru ce înseamnă să fii sută la sută uman.”

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București sau de pe site-ul www.tikets.operanb.ro

Totodată, reprezentanții muzeului vă invită să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/, ținând cont de perioada în care ne aflăm.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.