Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Prin programul „Maeștri și Discipoli”, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” își propune să aducă în atenția publicului două titluri reprezentative ale curentului muzical verist, care se vor juca în cea de-a doua săptămână din luna aprilie pe scena Operei Naționale București. „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni și „Pagliacci” de Ruggiero Leoncavallo, ambele în regia lui Ion Caramitru, vor avea două reprezentații pe 12 și 13 aprilie, începând cu ora 18:30.

Acțiunea din „Cavalleria Rusticana” se petrece chiar în ziua de Paște, la sfârșitul anilor 1890, și este prima operă relevantă strict pentru estetica veristă, fiind concisă, cu o scriitură rafinată, sinceră și cu o excepțională capacitate de convingere.

În „Pagliacci”, Leoncavallo oferă publicului o frântură din viața artiștilor care, dincolo de scenă, se confruntă cu dureri și bucurii similare cu cele ale spectatorilor lor. Opera relevă excepționalele calități de poet și dramaturg ale autorului, dar și o fantastică compoziție melodică.

 

Recitalul de primăvară

Pe 11 aprilie, începând cu ora 19:00, Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” prezintă în cadrul seriei „Maeștri și discipoli” Recitalul de primăvară, coordonat de către Maestra Silvia Voinea și susținut de discipolii maestrei, Claudia Caia, Gabriela Daha, Miruna Dascălu, Alexandra Dracea, Raluca Mălăeru, Alexandru Nagy, Nicoleta Nistor, Cătălin Petrescu, Matei Tudose, acompaniați la pian de Alexandru Burcă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.