Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

  Pe scena Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu s-a desfășurat un veritabil eveniment artistic dedicat împlinirii a 40 de ani de activitate pentru omul de cultură Pompiliu Ciolacu.  Acesta și invitații săi de seamă au ridicat sala în picioare după prezentarea în versuri a vieții artistului, împletită cu poezie, folclor românesc și muzică folk.

Nume mari au urcat pe scena Teatrului „Elvira Godeanu”. Invitații și, totodată, prietenii lui Pompiliu Ciolacu au fost: Ștefan Popescu, Claudia Torop, Emilia Drăgotoiu Nanu, Grigore Burlan, dar și fiul său care a adus un plus de culoare spectacolului cu muzica sa folk, Pompiliu Ciolacu Jr. Reprezentația a fost pusă la cale la insistența prietenilor săi și, deși a ajuns la vârsta de 62 de ani, Pompiliu Ciolacu consideră că mai poate aduce un plus culturii din Gorj. „Este un spectacol de muzică și poezie dedicat mie, pentru cei 40 de ani de activitate culturală în Gorj. La acest spectacol am ținut neapărat să am niște prieteni lângă mine și mă bucur că au putut veni: Claudia Torop, Grigore Burlan, Ștefan Popescu, Emilia Drăgotoiu Nanu, Marcel Trăistaru și fiul meu Pompiliu Ciolacu Jr; ei sunt prietenii și colegii mei alături de care sper să reușim să vă prezentăm așa cum ne-am dorit un spectacol aparte, așa cum nu s-a mai văzut de 20-30 de ani, spectacol legat cu poezie, doină, baladă, folk și romanță. Singurul regret pe care îl am din acești ani de activitate este că mi-aș fi dorit să fac mai mult. Asta o pot spune acum pentru că am trecut prin viață și îmi dau seama că în unele clipe nu am făcut cât ar fi trebuit. Dar întotdeauna este loc de mai bine și chiar dacă am ajuns la vârsta de 62 de ani, consider că mai pot face ceva pentru arta populară, cultura populară și, în general, pentru cultură. Acest spectacol nu este făcut pentru mine, ci pentru prietenii mei care m-au sfătuit să îl pun la cale și am găsit că ar fi și un bun prilej pentru a face o propunere, venită din partea domnului Ștefan Popescu, o să le facem o propunere autorităților.”, declară Pompiliu Ciolacu pentru Revista Cult-ura.

Profesorul Ion Cepoi este cel care a vorbit în deschiderea spectacolului despre bunul său prieten Pompiliu Ciolacu, iar înainte de începerea reprezentației, artiștii aflați pe scenă au adus un omagiu lui Viorel Gârbaciu, celui care a fost un mare profesor și poet gorjean și care a trecut în veșnicie timpuriu.

Și invitata lui Pompiliu Ciolacu, Emilia Drăgotoiu Nanu,  a rostit câteva cunvinte frumoase legate de evenimentul la care a participat, dorindu-i artistului câți mai mulți ani înainte de slujbă în folosul comunității și al culturii din Gorj: „Îl sărbătorim astăzi pe Pompiliu Ciolacu, prietenul muzicii și al poeziei, prietenul și colegul nostru drag de la Palatul Copiilor, într-un alt mod: îl sărbătorim prin poezia pe care o recită cu atâta afecțiune și cu atâta plăcere, îl sărbătorim prin muzica pe care o cântă fiul lui, îl sărbătorim prin doinele noastre strămoșești, îl sărbătorim prin romanță care se leagă foarte bine de poezie, îl sărbătorim prin trăirile noastre aparte pentru această zi și îi dorim mulți ani înainte de slujbă în folosul comunității și în folosul culturii din Gorj”, a declarat Emilia Drăgotoiu Nanu.

Spectacolul a ieșit exact așa cum și-au dorit, iar aplauzele publicului care s-a ridicat în picioare au fost dovada reușitei. Poezii recitate cu patos, cântece populare strămoșești cântate de două voci renumite ale Gorjului, soliști ce și-au îmblânzit instrumentele pe care le-au făcut să sune, parcă mai bine ca niciodată, la care mai adaugi și melodii de folk interpretate impecabil, toate s-au îmbinat perfect în seara care a fost făcută memorabilă de artiști gorjeni adunați laolaltă pentru a-l sărbători pe ilustrul Pompiliu Ciolacu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.