Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13Olimpiada Naţională de Industrie Alimentară, care a avut loc Sibiu, în primăvara acestui an, a fost câştigată de două eleve ale Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Mirabela Gordin a obținut locul I, iar Gabriela Nichifor locul II. Grație medaliei obținute la această olimpiadă, Mirabela Gordin a fost admisă la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor de la Cluj, pe locurile speciale pentru olimpici.

Olimpiada Naţională de Industrie Alimentară a constat în două probe, una teoretică şi una practică. Mirabela Gordin și Gabriela Nichifor sunt eleve la profilul tehnician analize produse alimentare şi și-au dorit să urmeze o facultate 16în domeniul industriei alimentare.

Carmen Vulpe, profesorul care le-a pregătit pe cele două, a declarat că această competiție nu a fost ușoară: „Ca orice Olimpiada Națională, concursul a fost unul dificil. Proba practica a presupus foarte multă concentrare, iar cea teoretică foarte multă atenție.

Ambițioasa Mirabela Gordin este originară din comuna Scoarța și a învățat, de-a lungul anilor, să lupte pentru visurile sale și să muncească din răsputeri efortul său constant a fost răsplătit de medalia obținută la această olimpiadă.

„Am obținut locul I la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară, care s-a desfășurat la Sibiu, în clasa a XII-a și mențiune în clasa a XI-a tot la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară care s-a desfășurat la Craiova.

Aceasta medalie mi-a dat mai multă încredere în mine, când am luat mențiune prima dată mi-am dat seama că pot mult mai mult de atât și pentru anul următor m-am mobilizat mai 15bine și am învățat mai mult și rezultatul muncii s-a văzut ajungând să iau locul I.

Mi-a fost foarte greu să mă decid ce facultate voi urma după liceu, dar am ales să merg tot pe profil. Am intrat la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor la Cluj. Am intrat direct cu diploma de la olimpiadă, pe locurile speciale pentru olimpici”, a spus adolescenta.

Cariera va fi în domeniul în care excelează

Olimpica va urma o carieră în domeniu și i-ar plăcea să poată să își găsească un loc de muncă la Cluj sau într-un alt mare oraș al României. „Îmi doresc o carieră tot în domeniul alimentației, din acest motiv am ales să merg la Cluj, acest oraș oferindu-mi mai multe posibilități de angajare. Orașul Cluj este mult mai bine dezvoltat din punt de vedere economic. Pasiunile mele sunt: călătoriile, să joc handbal și înotul. Timpul liber mi-l petrec cu prietenii, la ieșiri în parc și multe excursii”, a spus Mirabela Gordin.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.