Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziția de afișe intitulată „O pledoarie pentru afișul cultural” este semnată de către cei doi artiști plastici ZuZu Caratanase și Răzvan Dragoș. Este o acțiune menită să reliefeze carența dialogului și a productivității unor manifestări ce vizează afișul cultural.

Perioada post-decembristă înregistrează un record negativ în prezentarea unor astfel de manifestări pe această rută. Această formă de reticență poate fi combătută doar prin amplificarea unor demersuri reale, printr-un recurs la afișul cultural dar și un raport obiectiv de radiografiere a scenei internaționale în acest sens. Expoziția prezintă câteva zeci de afișe materializate în ultimii ani de către cei doi artiști. Coordonatorul de proiect al acestei manifestări este Denisa Șuță, manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, iar curatorul expoziției este maestrul Florin Stoiciu.

ZuZu Caratanase (n. 14.05.1985, Tulcea) și Răzvan Dragoș (n. 24.05.1992, Alexandria) s-au impus pe scena artistică contemporană constituind totodată și un model pentru tinerii creatori. Printre altele sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, cadre didactice universitare, doctori în arte vizuale, cu remarcabile cariere artistice dar și adesea implicați în organizarea de evenimente culturale. Au o relație specială de prietenie și colaborează de un deceniu, participând împreună la viața cultural-artistică având în permanență dezideratul suprem – ARTA.

Expoziția va fi vernisată joi, 16 iunie, ora 18:00 în cadrul Muzeului Național „Constantin Brâncuși” și va fi deschisă până pe data de 20 iulie a.c.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.