Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 

tabita arjocu 2Tabita Abigail Arjocu este unul dintre elevii excepționali ai județului Gorj și va studia arhitectura la o universitate de prestigiu din Anglia. Fata a susținut un interviu de admitere și a fost condiționată și de nota obținută la bacalaureat. Tabita Arjocu este un exemplu de maturitate pentru alți elevi de vârsta sa: olimpică la logică și pasionată de limbi străine, tânăra învăță singură limba coreeană.tabita arjocu 1

Luna aceasta, Tabita Abigail Arjocu va împlini 19 ani. A absolvit Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru la profilul Matematică-Informatică și a luat media 9,86 la examenul de bacalaureat. Tot vara aceasta, adolescenta a aflat cu bucurie că a fost admisă la Universitatea din Westminster-Anglia unde va studia Arhitectura. „Asta mi-am dorit. Admiterea la universitatea din Westminster a fost pe bază de interviu și condiționată de media de la bac. Sper să devin un foarte bun arhitect, voi urma cursurile unei facultăți de top. Persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea mea, atât personală, cât și profesională, sunt părinții mei care m-au susținut mereu, indiferent ce decizie am luat, iar pentru asta le sunt foarte recunoscătoare. Cred că cel mai important lucru pe care îl poate face un elev la vârsta aceasta e să se hotărască ce vrea să facă cu viața sa și să facă tot ce poate pentru a-și împlini visele”, a spus Tabita Arjocu.

tabita arjocu 3A studiat singură coreeanatabita arjocu si delia ionete

Deși nu dispune de mult timp liber, Tabita Arjocu și-l petrece învățând limba coreeană, dorindu-și ca într-o bună zi să viziteze Coreea. „Timpul liber mi-l petrec pictând sau studiind coreeana, deoarece ambiţia mea este să învăţ această limbă. Totul a început cu serialele coreene. Eu și mama ne uitam la seriale și cu timpul eu m-am obișnuit cu limba, iar într-o zi m-am uitat la un trailer și mi-am dat seama că înțeleg ce zic. De atunci m-am apucat să învăț serios. Am început prin a învăța alfabetul și mi-am descărcat aplicații și dicționare pentru coreeană. Cel mai greu mi-a fost să mă obișnuiesc cu terminațiile, deoarece la ei, în funcție de persoana căreia i te adresezi, pui alte terminații. Acum înțeleg coreeana destul de bine și pot să vorbesc chestii de bază, dar încă mi-e greu cu scrierea. Visul meu este să vizitez Coreea într-o bună zi! (…) Cu cât avem mai multe decizii de luat, cu atât ne maturizăm mai mult, învăţăm să luăm deciziile potrivite şi să ţinem cont de cei apropiaţi, dar şi de noi înşine”, a spus fata. Tabita Arjocu are un extraordinar talent la desen, având postate pe pagina sa personală de socializare mai multe dintre operele sale. Este un copil blând și bun, foarte inteligent, care, prin muncă și dedicație, va ajunge, cu siguranță, departe!

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.