Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

DSC_0108Iubitorii literaturii s-au reunit din nou în cadrul ședinței Cenaclului „Columna”. De această dată, scriitorul Daniel Radu (judecătorul Radu Gheorghe) a prezentat povestea inedită a domnului R., un critic literar ce primește o invitație misterioasă la o lansare de carte și, fără să stea pe gânduri, îi dă curs. Din acest moment debutează o serie de întâmplări inedite și, totodată, misterioase. 

Întâlnirea membrilor Cenaclului „Columna” s-a desfășurat la Muzeul Județean Gorj unde, preț de mai bine de o oră, scriitorul Daniel Radu i-a încântat pe cei prezenți cu lectura sa antrenantă, scriitură în care personajul principal, domnul R.,  își pune o serie de întrebări, unele firești, altele mai profunde, care țin în suspans mintea ascultătorului, a cititorului.

În cele din urmă, domnul R. ajunge să cunoască persoana care îl invitase, o femeie de o frumusețe răpitoare, care aspiră să ajungă cât se poate de sus în lumea bună a scriitorilor. Ajuns în casa autoarei, personajul principal are parte de o întâmplare bizară. Redăm un fragment din proza scrisă de autorul Daniel Radu: DSC_0110

„La scurt timp, domnul R. avu impresia că nu mai aude bine ce spunea tânăra despre atâtea și atâtea. Se simțea rău. Se gândi ce putea fi , dar încercă să își mențină echilibrul, nu băuse decât un pahar de vin, nu putea fi mult, rezista unei cantități mai mari (…) Căzu cu capul pe masă. Totul un întuneric teribil, un somn fără vise, cu bătăi neregulate ale inimii.

Întins pe un pat mare, într-o cameră mare, de o înălțime amețitoare, cu draperiile trase dintr-o parte și alta, doar îmbinarea acestora nereușită permițând să pătrundă o fantă de lumină (…) Unde sunt? – se trezi întrebându-se. O durere de cap îl cuprinsese brusc și nu înțelegea de ce (…) Nu părea să fie sechestrat. Cine ar vrea asta dacă nu l-a blocat în cameră? (…)

Hotărî să vadă împrejurimile, poate va reuși să priceapă unde se află. Parcurse pe jos jur-împrejurul vilei, peste tot natură vie (…) Ajunse în fața casei când luna se arăta peste pădure, albă, plină, așteptându-și stelele să supravegheze împreună liniștea nopții. Intră. Începu să caute prin casă. Poate va găsi vreun semn, cât de mic (…)

În timp ce neliniștea sa și lipsa oricărui răspuns îl angoasau, i se păru că aude un zgomot venind dinspre ușa de la intrarea în casă. Sări ca ars (…)”.

Daniel Radu a scris de-a lungul vremii mai multe proze, acesta dovedind că este înzestrat cu aptitudini remarcabile în domeniul literaturii. Cu toate acestea, modest din fire, el spune că are sensibilitate, talent au alții. Scrierile lui pot fi ascultate, adesea, la ședințele Cenaclului „Columna”, fundație ce există de mai bine de cinci decenii și cu o importanță deosebită în viața culturală a județului.
Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.